Local

Iasul, un oras turistic fantoma! Primaria a montat in deceniul trecut 20 de indicatoare turistice – FOTO

Publicat: 18 iul. 2014

@ Accesele in municipiu sunt marcate cu indicatoare spre supermarketuri @ Primaria vrea pentru Iasi titlul de Capitala Culturala Europeana, dar nici macar nu semnalizeaza obiectivele turistice @ Anul acesta despre obiectivele turistice s-au interesat circa 1.000 de persoane

Capitala Culturala a Europei, asa cum isi doresc edilii sa devina Iasul in 2021, beneficiaza de o promovare turistica de exceptie. Desi in oras sunt zeci de obiective demne de vizitat, de la case memoriale pana la parcuri si muzee, acestea sunt semnalate doar cu cateva indicatoare. Intrarile in oras sunt strajuite de indicatoare care ii trimit pe cei care vin in capitala Moldovei direct in supermarketuri nu spre muzee sau biserici.

Pe E 583, la intrarea in Iasi dinspre Letcani, poarta orasului e strajuita de panouri cu reclame la centre comerciale, cultura fiind trecuta pe linie moarta de comert, indicatoarele catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Palatul Culturii, Teatrul National, Palatul Roznovanu, Biserica Trei Ierarhi, Biblioteca Central Universitara sau multe alte monumente lipsind aproape cu desavarsire.

„Iasul are doua puncte de informare turistica, unul in Piata Unirii la Cinema Victoria si unul la Golia, al Asociatiei de Promovarte Turistica. E greu de contorizat cate indicatoare turistice exista. Noi am montat acum cativa ani 20 de indicatoare spre principalele obiective. Cei de la Rotary au pus si ei 20 de placute cu informatii la diverse obiective. Mai sunt si cele gestionate de Mitropolie, care semnalizeaza obiective religioase, manastiri. Nu stiu daca sunt multe sau putine. Promovarea noi o facem la diverse evenimente, targuri de turism, la festivalurile din Iasi, la hoteluri si la aeroport, unde avem pliante si harti de fiecare data. Nimeni, nicaieri, nu te trimite de la cinci kilometri cu indicatoare spre un obiectiv, in nicio tara”, sustine Anca Zota sefa Biroului de Informare Turistica (BIT) Iasi. Potrivit unei statistici de anul acesta, 1.056 turisti s-au interesat despre obiectivele din Iasi la BIT, 778 fiind romani.

Turistii nu au prioritate

Reprezentantii primariei sustin, culmea, ca nici legislatia nu le-ar permite instalarea mai multor indicatoare turistice, declarandu-se multumiti cu ce avem in momentul de fata. „Daca obiectivele sunt semnalizate de cei de la monumente, de la BIT, nu ne putem noi apuca de insirat indicatoare pe strada, pentru ca vorbim de un numar limitat de indicatoare ce poate fi instalat”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii, fara a da insa lamuriri cu privire la ce anume impiedica primaria sa indice mai clar obiectivele turistice din oras.
Adauga un comentariu