Actualitate

Iasul, transformat pentru trei zile in capitala Europei la inventica – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 29 iun. 2016

@ Ieri, in prezenta rectorului Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi, anume prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, s-a deschis cea de-a XX-a Conferinta Internationala intitulata Inventica, cat si editia similara a Salonului International al Inventiilor, Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic @ Prin prezenta unor inventatori din 18 tari, Iasul devine, in aceasta perioada, o adevarata capitala a Europei la inventica
 
Ieri, la Iasi, a debutat cea de-a XX-a Conferinta Internationala intitulata Inventica, dar si editia similara a Salonului International al Inventiilor, Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic. Manifestarile au loc în spatiul Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), respectiv Aula Gheorghe Asachi a Universitatii Tehnice (TUIASI) si in Sala Pasilor Pierduti din Copou. Totul se va incheia maine, 1 iulie 2016. Manifestarile au fost deschise in prezenta prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.

Citeste si: Evenimente academice importante la Universitatea Tehnica din Iasi

„Vorbim de cea de-a XX-a editie a Salonului de Inventica. Important de spus este ca, incepand de anul acesta, Universitatea Tehnica din Iasi a preluat Institutul National de Inventica, iar in acest mod ii putem conferi acestuia mai multa greutate si il putem sprijini, nu doar pe plan financiar. Ceea ce ne dorim, pe viitor, avand in vedere ca la editia de anul acesta suntem co-organizatori, ar fi ca atat salonul Inventica, cat si EuroInvent sa se uneasca si sa devina un eveniment si mai puternic! In acelasi timp, Universitatea Tehnica sustine procesul de inovatie si de realizare de inventii si de depunere a acestora oficial deoarece, anul acesta, am introdus un regulament prin care, asta daca inventatorii doresc, pot sa cedeze brevetul universitatii noastre, ei ramanand autori, doar ca noi suportam toate cheltuielile pentru o cerere de brevet. In acest mod, ne dorim sa revigoram activitatea creativa din institutia noastra”, a declarat rectorul Dan Cascaval.

Citeste si: La Iasi incepe o noua editie EuroInvent la Iasi. Vezi programul

Manifestare a creativitatii, o olimpiada a spiritului inventiv, Salonul International al Inventiilor este o sarbatoare a inventatorilor, dar si un spatiu sinergic, într-o stimulata cultura inovationala, dezvoltata de mai bine de 45 de ani de scoala de Inventica, în Iasi – Capitala a Creativitatii. Organizator principal al acestei manifestari este Institutul National de Inventica Iasi (INI), în co-organizare cu TUIASI, UAIC, Universitatea de Arte George Enescu (UAGE), Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, Fundatia IRIIS, sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare.

Citeste si: La Iasi au fost desemnati castigatorii EuroInvent. VEZI LISTA – FOTO

„La manifestare participa cu inventii, proiecte de cercetare si lucrari stiintifice inventatori si cercetatori, doctoranzi si studenti din spatii academice, institute si centre de cercetare, inventatori individuali si elevi din 18 tari: Armenia, Belorusia, China, Republica Ceha, Egipt, Franta, Germania, Grecia, Malaezia, R. Moldova, Portugalia, Federatia Rusa, Serbia, Suedia, Ucraina, Taiwan,Tunisia si Romania. Manifestarea va cuprinde conferinte, prezentari de comunicari stiintifice în mai multe sectiuni, medalioane in legatura cu geniile romanesti ale creatiei stiintifice si tehnice, la ani aniversari – Henri Coanda – 130 ani de la nastere, Nikola Tesla – 160 ani de la nastere, precum si momentul «In Memoriam – profesor Vitalie Belousov, profesor Mariana Caluschi si profesor Dorel Cernomazu»”, a transmis si prof. univ. dr. ing. Eugen Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica si asigurarea calitatii la Politehnica ieseana.
 
Citeste si: La Iasi a inceput astazi Salonul Inventica – GALERIE FOTO,VIDEO
Adauga un comentariu