Eveniment-Social

Iasul, sub asaltul escavatoarelor

Publicat: 04 mart. 2013
1

@ Comisia de Circulatie a municipiului va decide astazi in ce ordine vor fi inchise strazile pe care se vor intoarce constructorii contractati pe fonduri europene

Temperaturile de afara permit reintoarcerea constructorilor pe santiere. Drept urmare, reprezentantii municipalitatii au decis intrunirea Comisiei de circulatie a municipiului pentru a fi stabilita strategia dupa care ar urma sa se deruleze lucrarile de interventie la infrastructura rutiera a Iasului. Comisia de Circulatie a municipiului, care va stabili astazi prioritizarea lucrarilor, este compusa din reprezentanti ai municipalitatii, ai Politiei Locale, ai Politiei Rutiere, fiind coordonata de profesorul Radu Gaiginschi, de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.

Principalele discutii ce vor fi purtate de membrii comisiei vizeaza gasirea unor solutii de sincronizare a lucrarilor pe care trebuie sa le deruleze constructorii primariei si ai ApaVital. Pana saptamana aceasta au inceput deja lucrarile de deviere a utilitatilor la Pasarela Octav Bancila, in zona barierei de la Tigarete, dar si lucrarile la Pasajul Eminescu sau cele de pavare cu piatra cubica a strazii I. C Bratianu, de langa Teatrul National.

„Prioritar pentru noi este sa stabilim o etapizare a lucrarilor. Anul acesta trebuie inchise mai multe santiere, dar trebuie sa vedem cum vom devia circulatia in zona centrala. De principiu, Bulevardul Stefan cel Mare va fi inchis pe etape, prima data de la I. C. Bratianu la strada Horia, pentru montarea pietrei cubice. La fel se va intampla si cu I. C. Bratianu, care se va inchide pentru acelasi tip de lucrari. Cei care coboara din Independentei spre Bratianu vor avea posibilitatea de a vira dreapta pe Cuza Voda sau pot vira la stanga pe Agatha Barsescu, asta in prima etapa, cand I. C. Bratianu va fi inchisa doar in dreptul parcului de la Teatrul National”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Totodata, in cadrul Comisiei de Circulatie se va decide si daca lucrarile pe Independentei vor incepe din Fundatie sau din Targu Cucu. „Lucrarile de pe Axa Cultuala (Str. Lascar Catargi, Str. Vasile Conta, Str. Vasile Alexandri – n.r.) vor reincepe cu siguranta pe 15 martie cand reintra pe santiere cei de la Vega 93 Galati. Ramane de stabilit in ce ordine vor fi abodate lucrarile”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Comisia de circulatie a oilor…lucreaza numai din birou ca pe jos lucrau numai comunistii.Puneti o lopata de piatra pe stradela Bucsinescu in capat ca mi-am spart baia de ulei la masina in transeele voastre nenorocite.

  • Acest securist si borfas de primar ,Nichita,trebuie dat in judecata ca ne omoara cu cita poluare a facut in acest oras,nu tine cont de bolnavii de *** si alte boli .sa se controleze aerul si sa ni se spune gradul poluant.MASINILE PIOLUIAZA SI PLATIM SA PLATEASCA SI ACEST CRETIN AL USL CARE FURA SI INBOLNAVASTE IESENII.UN ASA CRETIN NU MAI EXISTA PE FATA PAMANTULUI. GARDA DE MEDIU NU VEDE? SUNTEM UN POPOR DE TIMPITI NU STIM SA NE CEREM DREPTUL LA O VIATA DECENTA,SUNTEM DUSI DE NAS DE ACESTI SECURISTI AI USL IN TOATA TARA,NU NUMAI IASUL E CONDUS DE SECURISTI

Adauga un comentariu