Actualitate

Iasul risca sa piarda autostrada spre Targu Mures

Publicat: 06 apr. 2015
1

Iasul risca sa ramana fara cel mai important proiect din ultimii ani. Autostrada Iasi Targu Mures nu a fost agreata de catre Comisia Europeana, proiectul Ministerului Transporturilor legat de masterplanul de drumuri urmand a fi revizuit. Comisia a dat termen ca pana pe data de 9 aprilie ministerul sa refaca masterplanul de transport. Numai ca lucrurile nu stau atat de bine. Conform deciziei CE, zona Moldovei ar putea sa nu beneficieze de niciun fel de autostrada. Autostrazile din zona Moldovei au fost lasate la coada in ciuda presiunilor venite in ultimele saptamani. Au fost considerate prioritare alte artere incluse in reteaua de transport, in special cele din zona Munteniei si Transilvaniei. Decizia CE si neputinta Ministerului Transporturilor au fost taxate de catre reprezentantii partidelor de opozitie.

„Se confirma afirmatiile despre lipsa de sustinere a guvernului PSD in privinta masterplanului de transport a drumurilor. Acest lucru arata pe deplin pozitia Comisiei Europene ce a retrimis pentru a treia oara masterplanul drumurilor pentru a fi refacut. Acest masterplan nu tine de prioritatile Romaniei, ci este un proiect facut la cheremul politicienilor. El trebuie realizat cu o strategie aparte, este un proiect important si trebuie sa avem in vedere ca nu putem avea autostrazi doar pe hartie ce nu sunt incluse in coridoarele europene”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila. Practic, conform proiectului CE, a considerat ca masterplanul a fost intocmit pe genunchi si ca trebuie refacut. Initial, planul ministerului prevedea ca autostrada Iasi – Targu Mures sa fie facuta ca drum expres si autoruta fazata, proiectul fiind revizuit de cateva ori. Intr-o prima etapa, cele trei tronsoane ale autostrazii Iasi – Targu Mures au fost scoase la licitatie pentru intocmirea studiilor de fezabilitate impreuna cu alte rute, valoarea proiectelor fiind de peste 20 milioane euro.
Comentarii
  • iasul risca sa piarda !!!! dar cind a cistigat ceva??????????????? numai cind ponta si psd iubeau iasul erau citiva prosti care au crezut sau cum ar spune unii au pus botu” o tara de hoti mincinosi si nemernici asta suntem ……

  • PSD sa va intre bine in cap ca este ultima data cand o sa mai guvernati . Ar fi trebuit sa va dea de gandit cand la alegerile prezidentiale ati pierdut inMoldova . Nu uitati ca in mare masura ati guvernat datorita moldovenilor iar drept rasplata va bateti joc de ei .

    • Stai linistit ca nu mai votam PSD ul ,comunistii daca erau tot faceau autostrada, dar astia-s hoti ordinari , Nechita sa stea cu botul pe labe la mititica , ca acolo e locul lui .

  • asa este…..moldovenii au fost cei care au tinut PSD-ul la putere…..oare babele si moshnegi de la clubul pensionarilor din Oancea stiu asta ???? stiu ca nu se mai face autostrada Iasi-Tg.Mures si cum sunt prostiti de Iacoban si baba aia isterica care se autointituleaza lidera lor ???Stiu cum sunt manipulati si mintiti de acest venetic Iacoban ???? Treziti-va si nu mai puneti botul la minciunile lor pt viitorul nepotilor vostri ?!?!

  • Nu va faceti griji o rezolva Petrache Mojila cum a rezolvat si zona industriala Nicolina CUG si altele . Acest abracadabra da de trei ori din gatlej si rezolva tot.

  • Lasa ma ca va reduce TVA-ul la mici si iar va prosteste sa ii votati 🙂 De altfel, daca va uitati strict la Iasi, il toti votati pe Nichita desi orasul arata ca o cocina … Tot PSD o sa iasa , tot votat de voi.

Adauga un comentariu