Local

Iasul, la coada listei. Sume de trei ori mai mici pentru refacerea drumurilor lovite de ape

Publicat: 13 oct. 2016
1
@ Judetul Iasi a primit recent cateva milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor afectate de inundatiile din vara @ Suma este mult mai mica fata de ceea ce au solicitat autoritatile judetene 
Guvernul Romaniei a aprobat recent alocarea a 87 milioane de lei pentru localitatile care au fost lovite de intemperii in vara acestui an. Desi au trecut luni bune de la furtunile care s-au abatut asupra judetului Iasi, abia acum guvernantii au alocat sumele necesare reabilitarii drumurilor si podetelor afectate. Culmea, Iasul nu a primit suma solicitata, fondurile alocate fiind de trei ori mai mici decat necesarul.

Astfel, la Iasi vor ajunge doar 2,1 milioane de lei, cu toate ca autoritatile judetene au cerut peste 6 milioane pentru a reface infrastructura rutiera. La nivelul judetului Iasi au fost afectate localitati precum Braesti, Costesti, Cozmesti, Cucuteni, Cotnari, Draguseni, Grajduri, Harmanesti, Ipatele, Mironeasa, Mosna, Popricani, Rediu, Scheia, Stolniceni-Prajescu, Tatarusi, Tibana, Tibanesti, Todiresti sau Vânatori.

„Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor si malurilor de aparare, structurii drumurilor judetene, comunale, a podurilor, podetelor si digurilor din localitatile afectate de inundatiile si alunecarile de teren produse în acest an. Pagubele au fost estimate în baza evaluarilor detaliate facute de catre autoritatile administratiei publice locale, inspectoratele pentru situatii de urgenta si de catre institutiile prefectului din judetele afectate de inundatii în cursul lunilor iunie, iulie si august si transmise, spre centralizare, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei PubliceRomania„, au aratat reprezentantii Guvernului Romaniei. 
 

Cele mai multe fonduri pentru Regiunea de Nord-Est vor ajunge la Botosani. Judetul vecin va beneficia de 7 milioane de lei, de peste trei ori mai mult decat judetul Iasi. In plus, judetul Neamt va beneficia de 688 mii lei, iar judetul Suceava de 1,9 milioane de lei. Au fost alocate fonduri pentru urmatoarele judete: Alba, Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vâlcea si Vrancea.
 Adauga un comentariu