Eveniment-Social

Iasul, intr-un top inedit al invatamantului romanesc

Publicat: 05 aug. 2014
1

Chiar daca, dupa finalizarea sesiunii de vara a examenului de Bacalaureat 2014, Iasul s-a clasat pe locul al III-lea din perspectiva numarului de candidati care au promovat, iata ca intr-o alta ierarhie se plaseaza pe un loc incomod. Astfel, pentru sesiunea a doua de la BAC-ul de toamna, dupa municipiul Bucuresti, Iasul este primul din tara dupa numarul de absolventi ai claselor a XII-a care vor sustine testul. Concret, s-au inscris peste 1.300 de participanti.

Citeste si: Topul celor mai bune si mai slabe unitati de invatamant iesene, dupa rezultatele de la Bacalaureat

„Pentru sesiunea august – septembrie 2014, cifra candidatilor este de 1.320, din care 762 din promotia curenta si 558 din promotii anterioare. Acest numar se va modifica dupa data de 8 august 2014, zi în care se mai pot înscrie si absolventii din promotia 2014, care au promovat examenele de corigenta. Pe de alta parte, concursul se va derula in aproximativ zece centre de examinare„, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Citeste si: Vezi REZULTATELE la Bacalaureat. Iasul, locul 3 in topul judetelor cu cei mai multi elevi care au promovat – UPDATE,VIDEO

Probele, conform calendarului oficial, se vor derula dupa cum urmeaza: 18 si 19 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba româna, proba A, 19 si 20 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala, proba C, 21 si 22 august – evaluarea competentelor digitale – proba D, 25 august – Limba si literatura româna – proba scrisa E)a), 27 august – proba obligatorie a profilului, testarea scrisa E)c), 29 august – proba la alegere a profilului si specializarii, testarea scrisa E)d). De asemenea, pe 1 septembrie este programata afisarea rezultatelor preliminare, pâna la ora 12.00 si depunerea contestatiilor in aceeasi zi intre orele 12.00 – 16.00. Intre 2 si 3 septembrie va avea loc rezolvarea contestatiilor, urmand ca pe 4 septembrie sa aiba loc afisarea rezultatelor finale.
Adauga un comentariu