Eveniment-Social

Iasul a castigat 200.000 lei de la Ministerul Dezvoltarii

Publicat: 09 mart. 2016
1

Bugetul municipalitatii va fi mai bogat cu aproape 200.000 lei. Primaria a castigat un nou proces cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cadrul proiectului de reabilitare a zonei Lapuseanu- Piata Unirii. Ministerul a aplicat o corectie financiara pentru asa-zise nereguli derulate in proiect, ce au fost insa contestate de catre primarie. Instanta a dat dreptate reprezentantilor municipalitatii, iar Ministerul Dezvoltarii va trebui sa returneze circa 180 mii lei. Conform primarului Mihai Chirica, ministerul nu a avut dreptate cand a decis sa opreasca aceasta suma provenita din asistenta tehnica a proiectului.

„Am reusit in instanta sa castigam anularea deciziei Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, referitor la aplicarea unei penalitati pentru proiectul zona Lapusneanu- Piata Unirii, cu o valoare de 180 mii lei, pentru servicii de asistenta tehnica. S-a anulat in instanta si suma va trebui sa ne fie rambursata in continuare”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

Proiectul a prevazut reabilitarea strazii Lapusneanu si a pasajului Piata Unirii, dar si reabilitarea esplanadei Piata Unirii. Au mai fost luate in calcul si zona de la Mitocul Maicilor si parcarea de pe Bulevardul Independentei. Valoarea totala a proiectului se ridica la 12 milioane lei, finantarea europeana fiind de 11,7 milioane lei. Banii au fost asigurati prin Programul Operational Regional 2007- 2013.
Adauga un comentariu