Eveniment-Social

I-au prostit pe ieseni in fata. Gasca lui Cristian Adomnitei a risipit inutil 3 miliarde de lei

Publicat: 08 apr. 2015
1

@ Miliarde de lei vechi s-au dus pe apa Sambetei din cauza unui management defectuos a functionarilor din Consiliul Judetean @ Oamenii de incredere ai liberalului Cristian Adomnitei au incercat sa mascheze aceasta gaura fara a fi trasi la raspundere

Detaliu incredibil de la una din cele mai importante institutii din judetul Iasi. Consiliul Judetean a reusit cu buna stiinta sa risipeasca circa trei miliarde de lei, bani din bugetul institutiei pentru a satisface orgoliile politice ale conducerii. Asa s-a ajuns ca un proiect prin care se dorea sprijinirea producatorilor locali sa fie facut in bataie de joc. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? In urma cu cateva saptamani consilierii judeteni au aprobat organizarea unui targ de Paste sustinut de CJ in parcarea Era Shopping Park. Numai ca reprezentantii Camerei Agricole, prin directorul Monica Pandelea, au aratat public ca o parte a producatorilor agricoli au preferat targul de la Primaria Iasi si nu cel al CJ, astfel ca acesta nu-si mai are rostul.

Cu toate ca CJ a investit miliarde de lei vechi, directoarea de la Camera Agricola, sprijinita de Adomnitei, a incercat sa prosteasca alesii judeteni si sa arate ca targul nu mai poate fi organizat din moment ce producatorii au plecat pe capete. Nimic mai fals. Aceasta si-a dovedit incapacitatea manageriala, iar sprijinita de Adomnitei a incercat sa arunce vina pe locul unde se desfasura targul si pe lipsa de interes a chiriasilor. In realitate insa, chiriasii au plecat pentru ca acele casute sunt insalubre si stau sa cada peste ei si peste marfurile lor si nu din cauza locatiei. Cele cateva zeci de casute sunt montate prost si nu mai suporta sa fie demontate, riscand sa raneasca pe cei care le folosesc.

Citeste si: Dezvaluiri SOCANTE despre jaful de la Consiliul Judetean! Au tocat cateva miliarde

Consilierii judeteni au mentionat ca proiectul nu va ramane fara urmari si ca toate acele casute ar trebui sa ajunga in localitatile din judet. Chiar daca CJ va pierde cateva miliarde de lei vechi, alesii judetului vor sa ajute comunitatile din Iasi si sa trimita casutele acolo unde este nevoie. In plus, acestia au aratat ca actuala conducere a CJ ar trebui trasa la raspundere pentru o asemenea gafa. „La viitoarea sedinta a Consiliului Judetean voi face un proiect de hotarare ca aceste casute sa fie trimise in comunitatile unde este cu adevarat nevoie de ele. Intr-un parteneriat cu orasele din judet si cu localitatile rurale mari am putea sa facem in asa fel incat aceste casute sa fie redirectionate in zonele unde producatorii locali isi pot prezenta marfa. La prima sedinta de Consiliu voi face aceasta propunere si sper ca voi avea parte de sprijin. Nu ne putem bate joc de bunul judetului”, a mentionat Victor Chirila, consilier judetean PLR.

Detalii socante

In 2013, presedintele Cristian Adomnitei a aprobat alocarea unei sume consistente catre o societate de apartament pentru montarea si demontarea casutelor. Initial, contractul a fost oferit firmei Green Terra SRL, o societate cu trei angajati la acel moment. Acea firma nu a facut fata contractului, iar angajatii CJ si cei ai ApaVital SA au fost pusi sa care casutele, sa le monteze si sa le demonteze. CJ a avizat alocarea unor bani catre firma respectiva, iar angajatii acesteia au reusit aproape sa le distruga. In prezent, acoperisul la unele este distrus, lemnul este crapat, iar rafturile stau sa cada peste cei care vor sa le inchirieze. Numai achizitia casutelor a costat peste 280 mii lei. Adomnitei nu s-a gandit insa ca risipeste acesti bani. Ambitia sa si faptul ca primaria condusa de Gheorghe Nichita are un targ asemanator l-au facut sa cumpere aceste casute, tocmai pentru a face concurenta rivalului politic. Surse din CJ arata ca acum liberalul cauta o firma noua care sa incerce sa refaca acele casute. Poate macar de aceasta data organele abilitate, politistii si procurorii anticoruptie ar trebui sa se autosesizeze si sa demareze o ancheta asupra celor intamplate. De altfel, planeaza suspiciuni ca in ultimii ani la CJ Iasi s-au derulat mai multe proceduri ce nu ar fi fost tocmai corecte si care ar trebui sa fie luate la verificat de organismele de lupta impotriva coruptiei.
Adauga un comentariu