Eveniment-Social

I-a secerat pe rand. 15 ieseni au avut nevoie de ingrijiri medicale

Publicat: 28 dec. 2014
1

Medicii din Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi au facut cu greu fata numarului mare de pacienti care si-au facut de cap in ziua de Sfantul Stefan. Nu abuzul alimentar i-a doborat pe cei 15 ieseni, ci consumul exagerat de alcool. Unul dintre pacienti, un barbat in varsta de 42 ani, a fost internat direct la Terapie Intensiva. Medicii au precizat ca acesta a consumat alcool pana a intrat in coma.

„Pacientul a fost adus in coma etanolica. A consumat foarte mult alcool. A fost nevoie sa-l intubam si sa-l conectam la aparatul de ventilatie mecanica. Este internat la Terapie Intensiva. Prognosticul este rezervat”, a spus prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD din cadrul unitatii medicale. Ceilalti 14 pacienti, dintre care 13 barbati, au suferit traumatisme usoare. Unii dintre ei au cazut de la inaltime, altii aveau stare de rau. Niciunul nu a necesitat spitalizare.

„De aceasta data ne-am confruntat cu mai multi pacienti care au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza abuzului de alcool. Doar un singur bolnav a fost spitalizat. Un pacient cu alcoolemie de 350 mg/l, in varsta de 53 ani, consumator cronic de alcool, a fost transferat la neurologie si apoi la psihiatrie. Pacientul prezenta tulburari de comportament si se impunea un consult de specialitate, urmand ca medicul sa decida daca va fi spitalizat”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon. De asemenea, alti zece ieseni s-au prezentat in UPU cu diferite traumatisme usoare si contuzii dupa ce s-au batut.
Adauga un comentariu