Eveniment-Social

Hramul catedralei „Acoperamantul Maicii Domnului” de la Manastirea Hadambu – FOTO

Publicat: 02 oct. 2014
Catedrala „Acoperamantul Maicii Domnului” a Manastirii Hadambu din judetul Iasi si-a serbat ieri, 1 octombrie 2014, hramul. Programul liturgc dedicat acestei sarbatori a inceput in seara zilei de 30 septembrie 2014, cand s-a oficiat Privegherea. Ieri dimineata, un sobor de 35 de preoti a savarsit Sfanta Liturghie in biserica mare a asezarii monahale. Din soborul slujitorilor au facut parte parinti stareti din Moldova si Bucovina de Nord, preoti profesori, precum si parinti de la mai multe parohii din Moldova. Peste 1.500 de credinciosi veniti din diferite colturi ale tarii au participat la sfintele slujbe si s-au inchinat icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Citeste si Mii de pelerini la Manastirea Hadambu – FOTO

Predica de la finalul Sfintei Liturghii a fost adresata de pr. prof. Vasile Pavaleanu, director adjunct al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Manastirea Neamt, care a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului in Biserica Ortodoxa, amintind de minunile pe care Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu le-a facut la Manastirea Hadambu. Arhimandritul Nicodim Gheorghita, staretul Manastirii Hadambu a multumit tuturor pelerinilor pentru ca au participat la hramul bisericii mari a asezarii monahale, precum si celor care s-au ostenit in organizare. La final, toti credinciosii au participat la o agapa frateasca, oferita de Cezar Cobuz din Iasi.

„Am venit cu drag la aceasta sarbatoare, mai ales ca astazi aniversez ziua de nastere. M-am rugat Maicii Domnului pentru sanatate si pentru pacea intregii lumi. A fost o zi cu adevarat binecuvantata de Maica Domnului, cea care inalta mereu rugaciuni inaintea tronului Preasfintei Treimi pentru noi”, a spus Maria Vasiliu din Piatra Neamt, care a participat alaturi de alte doua prietene la hramul catedralei de la Hadambu. Biserica „Acoperamantul Maicii Domnului” a Manastirii Hadambu s-a ridicat incepand cu anul 1996, la doar zece metri distanta de zidurile vechii manastiri, prin osardia si vrednicia parintelui staret, arhim. Nicodim Gheorghita. Biserica este pardosita cu marmura de Ruschita, prelucrata in atelierele de la Holboca – Iasi. Pictura sfantului lacas a fost inceputa de maestrul Vasile Buzuloiu si continuata de catre ucenicul sau, Vasile Gheorghita. Demisolul Bisericii „Acoperamantul Maicii Domnului“ serveste ca paraclis, fiind pus sub protectia Sfantului Ierarh Nicolae.Adauga un comentariu