Actualitate

Hotii din Iasi, pusi pe fuga de oamenii legii. Mai multe campanii sunt in desfasurare

Publicat: 05 iul. 2016
1

In baza Programului de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului întocmit la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi si a campaniei de prevenire a furturilor din locuinte „Neglijenta- invitatie deschisa la furt”, politistii Biroului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, în colaborare cu Sectia 1 Politie Rurala Iasi si Parohia „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” – Tomesti, au desfasurat o actiune de informare pe linia sigurantei personale, respectiv prevenirea furturilor din locuinte, din buzunare si autoturisme.

Actiunea s-a derulat în incinta Bisericii „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, la finalul slujbei de duminica, si a avut ca scop informarea privind protectia locuintei, a bunurilor personale în locuri aglomerate cum ar fi: piete, autobuze, tramvaie, statiile mijloacelor de transport în comun, etc.

Au fost prezentate cele mai frecvente infractiuni comise asupra persoanelor vârstnice si tinerilor, în special cele de furt din buzunare-posete, de telefoane mobile si înselaciune prin metoda „accidentul”. Celor 60 de persoane participante le-au fost oferite recomandari clare, punctuale, care trebuie cunoscute si aplicate de orice persoana, pentru a evita victimizarea. Politistii au distribuit 150 de materiale cu mesaje preventive (pliante si fly-ere) din campaniile „Hotii vad lucrurile tale în mod diferit. Ai grija cum le expui”, “Stop Furturilor din auto” si „Neglijenta, invitatie deschisa la furt„.
Comentarii
Adauga un comentariu