Local

Hotii care au spart Grupul Scolar „Anghel Saligny” au fost prinsi – FOTO

Publicat: 28 iun. 2011

Agentii din cadrul Sectiei 5 Politie au dat de urmele celor patru tineri care au spart, in noaptea de 6 spre 7 iunie, Grupul Scolar „Anghel Saligny” Iasi. Politistii au legitimat peste 45 de persoane, iar dintre acestea, sapte au fost identificate cu diferite dosare penale. La actiunea de cautare a faptasilor au participat in jur de 20 de agenti. Tinerii prinsi au varste cuprinse intre 17 si 22 de ani. Ei au fost retinuti pe baza de ordonanta si au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.
Prin indoirea gratiilor, demontarea ochiului de geam si escaladarea acestuia, ei au sustras trei monitoare, doua laptopuri, trei video-proiectoare si alte bunuri, cauzand un prejudiciu de 12.000 de lei. Acestia au fost coordonati de Virgil M., de 19 ani, din municipiul Iasi, cunoscut cu antecedente penale, care a fost arestat preventiv inca de pe 24 iunie pentru comiterea altor infractiuni. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 40%.
Grupul Scolar „Anghel Saligny”, din cartierul Bularga, a fost atacat de hoti in noaptea de 6 spre 7 iunie. Atunci, politistii din cadrul Sectiei 5 au fost sesizati de administratorul unitatii scolare ca persoane necunoscute au patruns la parterul cladirii. Curios, sistemul de supraveghere video nu a functionat si nici paznicul, se pare, nu a observat vreo miscare. „Cei patru tineri, respectiv, A.R, F.R., ambii de 17 ani, Andrei T., de 19 ani, si Sebastian C., de 22 de ani, toti din Iasi, au fost retinuti pentru furtul comis în noaptea de 6 spre 7 iunie. Acestia au patruns în incinta unei unitati scolare, de pe strada Bucium, si au sustras mai multe bunuri. Cercetarile continua pentru stabilirea întregii activitati infractionale”, a declarat Alina Vezeteu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Judecatorii au respins propunerile de arestare preventiva formulate de procurori împotriva celor patru tineri suspectati în furt. Magistratii au luat împotriva acestora masura de a nu parasi localitatea.
Comentarii
  • Uitati-va la imbecilul ala de politist,numit ANTON cum sta cu limba scoasa afara de parca se pregateste sa linga ceva!

Adauga un comentariu