Actualitate

Hotelul Traian a fost avariat de lucrarile municipalitatii. Lucrarile de reparatii urmeaza sa inceapa – FOTO

Publicat: 22 sept. 2015

@ Refacerea pietonalului de pe strada Lapusneanu a afectat cel mai celebru monument din zona centrala @ Lichidatorul societatii care administreaza hotelul spune ca ar fi vina constructorilor primariei @ Lucrarile pe fonduri europene au fost sistate in zona temeliei imobilului, urmand a fi reluate dupa finalizarea refacerii hidroizolatiei

Lichidatorul societatii care administreaza Hotelul Traian a atras atentia ca santierul municipalitatii din zona centrala a afectat hidroizolatia fundatiei monumentului istoric. Prin adresa nr. 5862/18.08.2015, SC Turism Moldova SA a adus la cunostinta administratorului judiciar SC Management Reorganizare Lichidare Iasi faptul ca, in imediata vecinatate a obiectivului Hotel Traian, pe strada Lapusneanu din municipiul Iasi, se deruleaza implementarea proiectului Regenerare urbana zona Lapusneanu – Piata Unirii, de catre Unitatea Administrativ Teritoriala Iasi si ca, desi in toamna anului 2014 a avut loc o intalnire profesionala intre reprezentantii SC Turism Moldova SA si cei ai Directiei ce coordoneaza aceste lucrari din cadrul UAT Iasi, lucrarile s-au derulat fara a se lua masurile prevazute de normele legale in vigoare privind protectia obiectivelor clasificate ca si monumente istorice, producand daune obiectivului, motiv pentru care reprezentatii societatii debitoare au fost nevoiti sa sesizeze institutiile de specialitate, care au confirmat incalcarea normelor legale in vigoare, de catre Unitatea Administrativ Teritoriala a muncipiului Iasi, convenindu-se emiterea unei autorizatii de constructie in regim de urgenta.

Citeste si: Bomba in lumea afacerilor din Iasi! Tranzactie misterioasa la hotelurile Traian si Astoria! FOTO

„Ni s-a adus la cunostinta faptul ca lucrarile municipalitatii, mai precis decopertarea din zona fundatiei hotelului de pe strada Lapusneanu, au afectat hidroizolatia fundatiei. Acolo nu s-au facut in ultimii 15 ani decat lucrari de suprafata. S-a dispus efectuarea unei expertize si a unui proiect, fiind dispusa refacerea hidroizolatiei. Am dus cele doua parti la impacare la Inspectoratul de Stat in Constructii si pe zona aferenta fundatiei au fost sistate celelalte lucrari, pana la refacerea hidroizolatiei”, a precizat Virgil Babii, seful Directiei Judetene de Cultura.

Primaria a dat autorizatia in ultima zi

In urma contractarii specialistilor in oferirea asistentei de specialitate pentru protejarea bunului din patrimoniul societatii, s-a concluzionat necesitatea elaborarii unei expertize tehnice, care sa includa si un proiect de refacere a hidroizolatiei distruse in urma lucrarilor desfasurate. In acest sens, intre SC Turism Moldova SA si SC Exproiect SRL s-a incheiat contractul cu nr. 072/07.08.2015, avand ca obiect colaborarea cu beneficiarul lucrarii in intocmirea temei de proiectare Proiect Hidroizolatie pereti subsol Complex Hotelier Traian, corp 1 – Grand Hotel Traian, str. Unirii, latura dinspre  strada Lapusneanu, pretul contractului fiind de 3.224 euro, TVA inclus. „Lucrarile la hidroizolatia hotelului au primit autorizatie de construire. Oricum ar fi, proiectul european nu se blocheaza din niciun motiv”, a precizat primarul interimar Mihai Chirica.

Citeste si: Spaima firmelor din Iasi traieste intr-un lux incredibil! Are o vila de nabab si un domeniu de vis – FOTO
Comentarii
Adauga un comentariu