National

Horia Georgescu, RETINUT de DNA

Publicat: 16 mart. 2015
1

Horia Georgescu, seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a fost retinut in dosarul retrocedarilor ilegale, dupa mai multe ore de audieri care au avut loc la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Horia Georgescu a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerile legale.

Citeste si: Ce avere are Horia Georgescu, seful ANI: o casa, doua apartamente si o datorie de 250.000 de euro

Dupa sase ore de audieri, Horia Georgescu, seful Agentiei Nationale de Integritate, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, prejudiciul in dosar ridicandu-se la 75 milioane euro. 

Cu catusele la maini, Georgescu a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Intrebat daca a luat bani pentru retrocedarea unor imobile la un pret supraevaluat, presedintele ANI a raspuns: „Niciodata”. Cristian Ene, avocatul lui Horia Georgescu, a declarat la iesirea din sediul DNA ca Horia Georgescu se considera nevinovat.  
Adauga un comentariu