Eveniment-Social

Himalaya in imagini la Galeriile Cupola

Publicat: 10 feb. 2014
1
Maine, 11 februarie, de la ora 17:00, Uniunea Artistilor Plastici din Romania (UAPR) Iasi invita publicul la Galeriile Cupola, acolo unde va avea loc vernisajul expozitiei „Himalaya” apartinand artistului fotograf Ionel Onofras. Fotograful este primul artist din zona Moldovei care a surprins frumusetile Himalayei prin lentila unui profesionist, putandu-i numara pe degetele unei maini pe ceilalti fotografi romani care s-au avantat spre „acoperisul lumii”.
 
„Fotografiile, 50 la numar, transmit placerea calatoriei, entuziasmul aventurii, purtandu-l pe privitor dintr-un loc in altul, simtind imaginile prin ochii artistului calator. Artistul ne invita sa ii urmarim traseul intim, sa patrundem in ritmul diferit al vietii umane din acesti munti, viata care de mult nu mai este izolata, fiind expusa diferitelor forte de schimbare caracteristice lumii contemporane. 

Citeste si Trei galerii din Iasi o singura expozitie
 

Ionel Onofras descopera insa umanitatea in spatii si chipuri neasteptate; frumusetea oamenilor emana din bucuria cu care isi traiesc existenta, o frumusete nealterata de prezenta calatorului.  De o compozitie imaculata, ce emerge dintr-o riguroasa planificare si rabdare, de la asteptarea celei mai bune lumini naturale asupra varfului montan, la obiectele surprinse intr-un moment anume, imaginile rezultate evoca spiritul locului si al oamenilor lui, explicand relatia dintre om si natura, asternand fragmente de poveste”, spun organizatorii.Adauga un comentariu