National

Hidroelectrica si CE Oltenia, gata de privatizare pana in octombrie

Publicat: 15 ian. 2016
1

Ministerul Energiei isi propune ca obiectiv continuarea pregatirilor pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia si a Hidroelectrica, cu termen de finalizare luna octombrie a acestui an, potrivit planului strategic al ministerului pe 2016.

Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa in vara acestui an, premisa a listarii companiei la BVB.

In plus, compania a castigat 75 din cele 84 de procese intentate de traderii de energie care beneficiasera de contracte preferentiale cu producatorul hidro, la preturi mult sub cel de piata, si care au fost reziliate dupa intrarea in insolventa a companiei.

Hidroelectrica a obtinut in primele zece luni din anul trecut un profit brut de 951 de milioane lei, cifra de afaceri neta a companiei scazand cu 3%, la 2,6 miliarde de lei.

CE Oltenia, unde Ministerul Energiei a schimbat recent atat directorul general, cat si componenta Consiliului de Supraveghere, a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 392,72 milioane de lei in primul semestru din 2015, triplu fata de rezultatul similar aferent primei jumatati a anului anterior, si o cifra de afaceri de 1,231 miliarde de lei, cu 4,85% mai mare decat in S1 2014.

Acum vine cea mai grea intrebare. Daca aceste firme nu mai sunt pe pierderi si au PROFIT, noi de ce le privatizam?
Comentarii
Adauga un comentariu