Economic Local

„Hărțuirea nu este un flirt” – campanie în autobuzele și tramvaiele din Iași

Publicat: 11 oct. 2019

Călătorii din mijloacele de transport public s-au întâlnit din nou cu polițiștii ieșeni, în câteva stații de transport din oraș, și au primit sfaturi importante despre cum trebuie să acționeze pentru ca autorii infracțiunilor de hărțuire sexuală să fie trași la răspundere.
„Oamenii legii au desfășurat o nouă acțiune de prevenire a unor astfel de fapte, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost lansată campania «Hărțuirea nu este un flirt», eveniment desfășurat în Tramvaiul Tinerilor, în prezența a peste 30 de elevi ieșeni”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Fluierăturile, atingerile nepotrivite, urmăririle sau gesturile obscene îndreptate spre diferite persoane în spațiul public sunt doar câteva dintre situațiile în care autorii unor astfel de fapte pot fi trași la răspundere. Compania de Transport Public Iași, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează o campanie de prevenire a cazurilor de hărțuire sexuală care au loc pe stradă ori în mijloacele de transport în comun. „Scopul acestei campanii este ridicarea nivelului de conștientizare în rândul elevilor cu privire la modalitatea de reacție în situații de risc sau victimizare, pentru a evita implicarea de orice natură într-o faptă penală, dar și în rândul celorlalți cetățeni cu privire la identificarea situațiilor de hărțuire și la modificările legislative pe această linie”, au mai precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.
Adauga un comentariu