Actualitate

Harta Sarbatorilor Iasului. Iata unde se vor derula toate evenimentele

Publicat: 05 oct. 2016
1

@ Municipalitatea ieseana a intocmit harta evenimentelor care vor debuta la sfarsitul acestei saptamani in cadrul Sarbatorilor orasului @ Manifestarile vor debuta chiar din aceasta saptamana 

Sefii primariei iesene au finalizat programul Sarbatorilor Iasului, eveniment ajuns la cea de a 25-a editie. De altfel, municipalitatea a intocmit si o harta a sarbatorilor, pentru ca cei care vor sa cuprinda cat mai multe dintre evenimente sa se poata orienta mai usor. Manifestarile dedicate Sarbatorii municipiului Iasi din acest an vor debuta pe 6 octombrie. Anul acesta vor avea loc insa mai multe schimbari fata de evenimentele din anii precedenti. Astfel, fata de anii anteriori, zona centrala ar urma sa fie mult mai libera, pentru a permite accesul celor care vin si la manifestarile religioase prilejuite de Sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva.

Astfel, produsele de artizanat vor fi mutate de pe strada Palat pe strada Lapuseanu. In plus, in zona Piata Unirii se va tine si concertul de muzica populara, concert care va avea loc pe 13 octombrie si la care vor participa Doina Moldovei – Marinica Botea, Stefan Pintilie, Laura Lavric, Matilda Pascal-Cojocarita, Marius Ciprian Pop, Veta Biris, Ion Paladi (Rep. Moldova). Concertul de muzica populara din Piata Unirii va fi unul unicat, acesta urmand a se derula sub titulatura de „Iasul sarbatoreste romaneste”.

Pe de alta parte, balciul desfasurat anual in zona strazii Sarmisegetusa se va tine de aceasta data in incinta strandului municipal din Cicoarei. Mai mult, anul acesta concertul din fata Palatului Culturii se va tine sambata, 15 octombrie, pentru a nu interfera cu ziua de 14 octombrie, cand vor avea loc manifestarile dedicate Cuvioasei Parascheva. Pe scena de la Palatul Culturii vor urca Inna, Carla’s Dreams, Directia 5 si Nicoleta Nuca, dar si formatia ieseana Karma. Si in acest an va avea loc Seara Valorilor, eveniment care reuneste marile personalitati din Iasi si din tara. Cel mai probabil, acesta se va tine la Teatrul National Iasi, pe 14 octombrie. Una din schimbarile importante tine de focul de artificii. Acesta nu va mai avea loc la Palat, ci in zona Splai Bahlui, pe data de 16 octombrie.

Ulterior, va avea loc si un concert al trupei Holograf. Primarul Mihai Chirica a anuntat ca a decis sa mute spectacolul focurilor de artificii, pentru ca acestea dauneaza structurii Palatului Culturii. „In acest an, strazile si trotuarele din oras nu vor mai fi blocate, manifestarile fiind organizate astfel incat sa nu mai afecteze in niciun fel circulatia pietonilor si a autovehiculelor. Prin urmare, targul de pe strada Palat a fost mutat in Piata Unirii si pe pietonalul Lapusneanu, parcul de distractii de pe strada Sarmisegetuza va fi organizat in incinta Strandului Municipal din strada Ciocoarei, focul de artificii care era organizat pe data de 15 octombrie in fata Palatului Culturii va avea loc pe 16 octombrie, pe Splai Bahlui, intre Podu Ros si Podul Tudor Vladimirescu, unde va fi tinut si un concert la care vor participa invitati de marca”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.
Comentarii
  • Mai boule mai , mai cretinule de chirica care esti…acolo ai mutat mai , in tiganie…? cine crezi ca vine acolo sa fie jefuit…….las ca poate isi face treaba DNA-ul si meri dupa nichita la mititica , doar impreuna cu el ai jefuit Iasul asta….

Adauga un comentariu