Eveniment-Social

Harta pelerinajului de Sf. Parascheva. Iata traseul pelerinilor spre racla cu sfintele moaste

Publicat: 07 oct. 2016
1

@ Sute de forte de ordine vor patrula in jurul Catedralei Mitropolitane Iasi de hramul Cuvioasei Parascheva @ A fost creat un culoar unic de acces pentru toti credinciosii care vor veni anul acesta la sarbatoarea religioasa @ Circulatia rutiera in zona centrala ba fi restrictionata

Zeci de mii de pelerini din toate colturile tarii sunt asteptati de maine la Iasi, pentru a participa la hramul Sf. Cuvioase Parascheva. Timp de mai multe zile, Iasul va deveni capitala religioasa a tarii, un loc unde pelerinii vor veni sa se inchine la racla cu sfintele moaste ale Cuvioasei, dar si la cele ale Sf. Cuv. Neofit Zavoratul, aduse tocmai din Cipru. Pentru ca totul sa se desfasoare in regula, anul acesta, peste 500 de jandarmi de la Iasi, Bacau si Brasov vor fi detasati in jurul Catedralei pe toata perioada derularii evenimentului. La fel ca si anul trecut, se va institui un dispozitiv de ordine pe strazile din jurul lacasului de cult.

În acest sens, se va realiza pentru pelerini un culoar unic de acces, delimitat în mai multe tronsoane, pe traseul: Curtea Mitropoliei – curtea Institutului de Teologie – strada Closca – strada Petru Movila – strada Uzinei – strada Morilor – strada Ipsilanti – strada Sf. Andrei – strada Iancu Bacalu – Splai Bahlui.

In plus, pentru prevenirea aglomerarii traficului rutier si a blocajelor în zona culoarului unic, precum si în zona Catedralei, se va restrictiona traficul rutier pe urmatoarele artere: bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, strada Colonel Langa, strada Mitropoliei, strada Closca, strada Petru Movila, strada Ipsilanti Voda, strada Sfântul Andrei, strada Iancu Bacalu, strada Splai Bahlui Mal Stâng pe tronsonul Podu Ros – Podu de Piatra.

„Ziua de 14 octombrie devine, an de an, centrul ortodoxiei românesti. Mii de pelerini, din toate colturile tarii, de la simpli credinciosi pâna la personalitati locale si centrale, participa anual la hramul Cuvioasei Parascheva, considerata ocrotitoarea Iasului si a întregii Moldove. Pentru ca aceste evenimente sa se desfasoare în conditii optime de siguranta, efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, Inspectoratului de Politie al judetului Iasi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi, Politiei Locale Iasi si alte structuri competente teritorial vor asigura masurile de ordine si securitate publica premergator, pe timpul si dupa desfasurarea acestui amplu eveniment. Avându-se în vedere durata mare de asteptare a pelerinilor pentru a se închina la sfintele moaste si posibilitatea ca unele persoane sa aiba probleme de natura medicala, Crucea Rosie – Filiala Judeteana Iasi va sprijini activitatea cu voluntari care vor interveni pentru acordarea primului ajutor; de asemenea, se va instala un cort de prim ajutor medical, ce va fi dotat cu paturi de campanie pentru nevoile de prima urgenta, precum si un punct fix de prim ajutor amplasat în incinta Centrului Militar Zonal Iasi de pe strada Mitropoliei”, au aratat organizatorii pelerinajului.
Comentarii
Adauga un comentariu