Eveniment-Social

HAOS la PDL Iasi! Nimeni nu mai asculta ordinele venite de la Bucuresti

Publicat: 21 sept. 2014
1

@ PDL Iasi seamana din ce in ce mai mult cu un partid de duzina @ Presedintii filialei municipale si a celei judetene pierd controlul organizatiei in ciuda solicitarilor venite de la centru @ Cei doi nu sunt capabili sa tina oamenii in partid si nici macar nu se mai omoara cu firea sa demonstreze contrariul @ Alesii locali si judeteni pleaca pe capete din partid, iar filiala risca sa dispara

Capii Aliantei Crestin Liberale de la Iasi au ajuns sa se teama ca raman fara membri de partid in prag de campanie electorala. In baza unei circulare venite de la centru, liderii PDL si PNL au ajuns sa le impuna membrilor de partid sa semneze o declaratie pe propria raspundere ca nu vor parasi organizatia pentru a trece la PSD. Circulara a fost semnata de Marian Petrache si Gheorghe Flutur, secretarii generali ai PNL si PDL. Doar ca la Iasi lucrurile nu merg asa cum vor cei de la centru. In cazul PDL Iasi, lucrurile par din ce in ce mai complicate. Asta si pentru ca cei doi lideri ai filialei iesene, Dumitru Oprea si Dragomir Tomaseschi sunt simpli marionete, incapabile sa se impuna in fata membrilor de partid.

Cei doi aveau ordin sa iasa zilnic public, printre membri de partid, pe retele de socializare si sa comunice cu oamenii din partid, pentru a da un semnal ca alesii locali si judeteni nu pleaca de la PDL, ca partidul nu este in disolutie. Numai ca acest lucru nu s-a intamplat. Ocupati sa mazileasca oamenii cu state vechi in partid si sa-si impuna in functii de conducere tot felul de personaje dubioase, cei doi pseudo-lideri nu au iesit nici macar o data sa transmita un mesaj de unitate membrilor de partid. Oprea si Tomaseschi au tratat la diverse circulara venita de la Bucuresti, iar singurul om din partid care inca asculta de ordinele venite de la centru pare a fi consilierul judetean Catalin Morosanu. Acesta, ales recent in conducerea nationala de tineret a ACL, si-a facut publica intentia de a ramane in organizatia de la Iasi. Va dati seama in ce hal a ajuns conducerea PDL Iasi, daca singurul lor vector de imagine este luptatorul de K1, Catalin Morosanu.

Citeste si: Acest personaj politic este dovada vie ca organizatia PDL Iasi este amenintata cu disparitia

In tot acest timp, PDL Iasi se destrama, iar alesii locali si judet pleaca pe capete din filiala coordonata de Oprea si Tomaseschi. In ciuda circularei venite de la centru, oamenii s-au saturat sa stea intr-o filiala aflata in picaj, fara vreo sansa reala de redresare. Daca cei care tin cu dintii de un post de ales provin din linia a doua si nu se regasesc in conducere, atunci soarta PDL Iasi pare pecetluita.

Avand in vedere strategia electorala a PSD care prin anuntarea zilnica a unor treceri de la ACL la PSD, PLR si UNPR, prin care se urmareste demobilizarea militantilor nostri, in vederea eliminarii acestei teme, conducerea ACL a hotarat: pana la data de 15 septembrie 2014 toti presedintii de Consilii Judetene si primarii municipiilor resedinta de judet trebuie sa completeze declaratia cu privire la partidul politic si sa o transmita pe adresa de e-mail: aliantacrestin[email protected] Pana la data de 17 septembrie 2014 acelasi document trebuie sa fie semnat si transmis de catre toti primarii, consilierii judeteni si consilierii locali la aceeasi adresa de e-mail. Atentie: explicati alesilor locali ca nu este un gest de neincredere, ci este un demers de eliminare a unei teme de campanie a PSD„, se arata in circulara respectiva. Si nici asa nu au fost in stare sa faca ce li s-a cerut.

PDL Iasi, la un pas de destramare

Deja din organizatia democrat-liberala au plecat consilieri judeteni, consilieri locali, dar si oameni din consiliile locale din judet. De exemplu, consilierul judetean Radu Ursanu a anuntat ca pleaca la PSD pentru ca nu se mai regaseste in formula actuala a PDL. Ursanu nu este singurul ales judetean care a plecat din partid. Alti doi consilieri, Vasile Toma si Dorel Lebada au fost indepartati de Oprea din structura judeteana a partidului, obligandu-i practic sa-si faca bagajele. A urmat si Constantin Neagu, un alt om cu state vechi in PDL. Acesta a demisionat zilele trecute din partid, aratandu-se nemultumit de modul cum Oprea conduce partidul. Nici consilierii locali Constantin Axinia, Constantin Leonte, Constantin Barhala, Catalin Cristian sau Gabriel Surdu nu mai vor sa faca echipa cu Oprea si Tomaseschi, iar lista poate continua. Toate acestea arata ca PDL nu este nici pe departe un partid care sa mai conteze in ecuatie si ca incetul cu incetul va ajunge sa devina o adunatura de traseisti politici, slugi ale conducatorilor Dumitru Oprea si Dragomir Tomaseschi.

Citeste si: Se alege praful de PDL Iasi! Costi Neagu a demisionat din partid
Comentarii
  • fraierilor din pdl va traso basescu si cu udrea vau purtat ca pe ursi cu belciugul in nas si acum vau lasat sa va milogiti ca niste nemernici ce sunteti sa va primeasca PSD_ul . la lada de gunoi a istoriei cu voi fraierilor si luatil si pe chiorul de basescu cu voi dupa ce va iesi din puscarie. PSD-UL VA CONDUCE TARA IN URMATORII 20 DE ANI !!!!!!!!!!!! Muriti de oftica toti ceilalati !!!!!!!!!!!!!!!

  • Lasa ca ramane tiganul Serban! De ce nu-i dau un sut undeva sa scape de el,pentru ca nimeni nu poate sta langa un *****! Isi mai spune si domn’ profesor!!!!!!

Adauga un comentariu