Local

Handbal, Turneul III al Diviziei A: Moldosin Vaslui a ratat surpriza

Publicat: 12 feb. 1999
1

•Ieri, a inceput la Iasi turneul III al Campionatului National al Diviziei A la handbal masculin, intrecere la care rezultatele inregistrate conteaza si pentru „Cupa Romaniei”.

HC Minaur Baia Mare – Moldosin Vaslui 30-20 (14-12)

Jocul dintre echipele Minaur si Moldosin a fost unul deosebit de echilibrat, echilibru care spre finalul meciului s-a rupt, fapt ce a dus la cistigarea jocului de catre formatia maramureseana. Baimarenii au deschis scorul prin Adi Popovici, iar in minutul 9 ei au condus cu scorul de 4-2. Moldosin revine, Coszma reduce din handicap (4-3) pentru ca jucatorul Cucu sa aduca egalitatea pe tabela de marcaj, 4-4. Apoi, Varvariuc aduce Moldosinul in avantaj (4-5), insa Adi Popovici, jucator care evolueaza si in prima reprezentativa, a adus din nou egalitate pe tabela de marcaj (5-5). In minutul 12, vasluianul Agiu isi aduce echipa in avantaj (6-5), dupa care Spiridon, portarul Moldosinului, are o interventie excelenta in fata lui Simo, contraatac Agiu, care este faultat si arbitrul acorda 7m in favoarea vecinilor nostri de judet. Cozma executa lovitura si HC Moldosin isi mareste avantajul la doua puncte (7-5).

In minutul 17.51, Bota de la HC Minaur inscrie dintr-o lovitura de la 7m (6-7), insa, la urmatorul atac vasluianul Cozma il imita, scorul devenind 6-8, in minutul 19.19. Au urmat apoi doua goluri ale echipei din Baia Mare reusite de catre Bota si Pop dupa care ex-ieseanul Pascutoi inscrie pentru Moldosin un gol, de la mare distanta (8-9). Minaur egaleaza (9-9), insa vasluienii preiau imediat conducerea prin neobositul Cozma, din lovitura de la 7m (9-10). Ardelenii faulteaza in atac, insa arbitru acorda 7m pentru Minaur, lovitura transformata de catre Bota (10-10) in minutul 25.

Cu doua minute inainte de finalul primei reprize HC Minaur detinea un avantaj de trei puncte, pentru ca, in ultimul minut de joc vasluianul Iacob sa stabileasca scorul final al primei parti a intilnirii: 14-12 pentru Minaur. Primul gol al reprizei secunde a apartinut celor de la Moldosin, care au punctat prin Dorofte (14-13). In minutul 7, scorul a fost egal 16-16, egalitate inregistrindu-se si doua minute mai tirziu (17-17). In minutul 13, la scorul de 18-17 pentru Minaur, arbitrii acorda o lovitura de la 7m pentru echipa in avantaj, decizia cavalerilor fluierului fiind discutabila; Simo executa ridicind scorul la 19-17. Citeva secunde mai tirziu Cozma trece spectaculos de trei adversari patrunde si arunca puternic in plasa portii adverse (19-18). Din acest moment, arbitrii isi intra in rol, fiecare jucator baimarean cazut in suprafata de pedeapsa a echipei Moldosin insemnind 7m pentru Minaur.

Asa s-a intimplat si minutul 19.20 cind Simo a inscris din lovitura de pedeapsa (20-18). De aici a inceput dezastrul pentru echipa vasluiana. Cu sapte minute inainte de finalul meciului Minaur avea un avantaj de sase puncte (25-19), pentru ca Agiu sa reduca apoi din handicap (25-20). A fost, dealtfel, ultimul punct al echipei Moldosin din acest meci, in timp ce HC Minaur a mai inscris pina in minutul 30 alte cinci prin Piriianu, Adi Popovici, Pop, Bota si Simo, partida incheindu-se cu scorul de 30-20 pentru Minaur. Victoria jucatorilor maramureseni nu poate fi contestata, acestia spre finalul jocului creind numeroase faze spectaculoase. Insa, cei doi arbitri, craiovenii Barcan si Cioroianu au stiut unde sa „puncteze” avind citeva decizii controversate, care le-au „taiat” avintul jucatorilor de la Moldosin. La echipa din Vaslui au jucat si doi jucatori ieseni, Pascutoi si Varvariuc, imprumutati pentru cele trei turnee de sala sustinute de Moldosin. Au jucat formatiile: Spiridon, Cernat, Cozma, Gradinaru, Iacob, Cucu, Gigi, Pascutoi, Varvariuc, Agiu si Dorofte (Moldosin) respectiv, Moraru, Virman, Piriianu, Telehuz, Pop, Lung, Simo, Popovici, Citu, Bota, Ticol si Varedy.

Steaua Bucuresti – Tractorul Brasov 25-21 (15-13)

Pornita ca favorita in acest joc, echipa militara s-a lovit de un adversar tenace si ambtios, Tractorul Brasov. Primul punct al meciului i-a apartinut brasoveanului Boca, insa imediat dupa reluare, militarii au egalat prin Moraru. Stanciu readuce in avantaj formatia brasoveana, insa, Steaua egaleaza din nou foarte repede prin Cozma. In minutul 7, la scorul de 4-4, consemnam si prima lovitura de la 7m a jocului acordata in favoarea Tractorului, insa, portarul Stan apara sutul lui Stanciu, iar pe contraatac stelistul Luca nu rateaza (5-4). In minutul 8, brasovenii au beneficiat de a doua lovitura de la 7m transformata de aceasta data de catre Popa, egalitatea restabilindu-se pe tabela de marcaj.

La jumatatea primei reprize, in minutul 15, brasovenii cer timp de odihna, la scorul de 8-5 pentru Steaua, scor care ar fi avut sansa sa ia proportii, insa, portarul tractoristilor, Anton, a scos citeva mingi pe care scria gol. Dupa reluare, Daniel Moldoveanu unul dintre veteranii echipei din Brasov, inscrie spectaculos, din intoarcere, scorul devenind 8-6 pentru echipa bucuresteana. In minutul 21, Steaua avea un avantaj de cinci goluri (13-8), dupa care Tractorul inscrie patru goluri consecutive, reducind din handicap, scorul devenind 13-12. Ultima reusita a primei reprize a apartinut militarilor prin Moraru, care a stabilit scorul primei rerize, 15-13 pentru echipa antrenata de catre Gheorghe Goran.

In primele doua minute ale reprizei scunde, Tractorul reuseste sa egaleze (15-15), tot egal inregistrindu-se si in minutul 4 (16-16). A fost ultima data cind echipa brasoveana s-a aflat la egalitate cu Steaua. Militarii au inceput sa forteze, iar in minutul 18 conduceau cu scorul de 21-16. Cu trei minute inainte de finalul intilnirii militarii aveau un avantaj de doua goluri, (23-21), insa, pina la ultimul fluier al arbitrului au mai punctat inca de doua ori, prin Moraru, jocul terminindu-se cu scorul de 25-21 pentru Steaua. Au jucat formatiile: Laufceag, Stan, Moraru, Babelea, Cozma, Gheorghe, Luca, C. Iacob, Perja, Florea, Vladescu si Voinea (Steaua), respectiv, Anton, M. Iacob, Popa, Boca, Moise, Dumistricel, Bota, Samoila, Moldoveanu, Raduta si Stanciu (Tractorul).

Dacia Pitesti – Panduri Spinoasa Tirgu Jiu 26-21 (12-9)

Handbalistii din Pitesti au fost cei care au dominat intreaga partida. Diferenta de scor la care a cistigat Dacia este mica in comparatie cu ce a fost teren. De fapt echipa Pandurii Spinoasa este una dintre candidatele sigure la un loc in „B”.

Dinamo Bucuresti – Dinamo Brasov 28-29 (16-13)

Prima repriza a apartinut handbalistilor din capitala. Insa in partea a doua a jocului brasovenii au luptat pina la epuizare dominind aproape in totalitate repriza secunda. Intr-un final electrizat, cu trei jucatori eliminati Dinamo Brasov a obtinut o victorie pe deplin meritata.

Fibrex Savinesti – Universitatea Bacau 25-20 (10-11)

Jocul a avut doua reprize diferite. Prima a apartinut bacauanilor dealtfel acestia plecind la vestiare cu un punct avans. In repriza secunda Fibrex a jucat pentru victorie, obiectiv atins dupa o lupta deschisa.

Universitatea Cluj – Portul Constanta 27-21 (12-10)

Clujenii au cistigat aceasta partida nu fara emotii. Experienta precum si luciditatea in fazele de atac au adus handbalistilor de la Cluj o victorie pe deplin meritata.
Adauga un comentariu