@ A intrat in avocatura in Baroul Iasi, iar ascensiunea lui a fost de-a dreptul incredibila @ In urma cu doua zile a iesit la suprafata un secret incredibil: avocatul in cauza a incheiat un contract pentru o suma colosala cu adevarata mafie care controleaza Romania @ Rolul ieseanului era unul bine determinat in structura grupului organizat: trebuia sa-si foloseasca relatiile si sa intervina la functionari ai statului pentru a obtine peste 43.000 hectare de teren pentru smecherii din jurul familiei Sturdza @ In urma cu doua zile, Tudor Chiuariu a fost chemat la audieri si nu mai are voie sa paraseasca tara @ Legatura cu membrii mafiei retrocedarilor ar fi fost facuta chiar de Relu Fenechiu, mentorul lui
Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au scos la suprafata detalii incredibile despre faptele unui iesean, un locotenent de baza al lui Relu Fenechiu. Au fost realizate o serie de filaje de catre lucratorii din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI) si au fost ascultate telefoanele mobile ale celor implicati in aceasta poveste. Este vorba de scandalul retrocedarilor ilegale ale unor suprafete foarte mari de paduri catre familia Sturdza. Desi este greu de crezut asa ceva, noile descoperiri ale anchetatorilor conduc catre Relu Fenechiu.
Acesta din urma i-ar fi facut legatura lui Tudor Chiuariu cu smecherii implicati in afacerea retrocedarilor ilegale de teren. Aceasta legatura a fost facuta la finalul anului 2012, in timp ce Relu Fenechiu era judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru faptele de coruptie din dosarul Transformatorul. Sambata dimineata, in urma cu doua zile, locotenentul lui Relu Fenechiu a fost chemat la audieri de procurorii de la DNA. Acolo, procurorii i-au comunicat faptul ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale si ca a fost luata masura controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile. In cadrul acestui control judiciar, Tudor Chiuariu are o serie de interdictii printre care: sa se prezinte la organul de urmarire penala de fiecare data cand este chemat, sa nu-si schimbe locuinta fara a-i anunta pe anchetatori, sa se prezinte la politie intr-un program de supraveghere stricta, sa nu se apropie si sa nu comunice cu ceilalti acuzati din dosar si sa nu detina arme. Pe langa aceste interdictii cea mai grava este cea de a parasi teritoriul tarii.
Spaga colosala: 2,5 milioane euro
Tudor Chiuariu este acuzat de comiterea a trei infractiuni in acest dosar: trafic de influenta, spalare de bani si aderare la grup infractional organizat. Cel mai probabil, daca nu era senator in Parlamentul Romaniei, procurorii DNA ar fi cerut arestarea preventiva a acestuia. Asa, procedura este una mult mai greoaie pentru ca ar fi trebuit sa ceara aviz special din partea Parlamentului. Procurorii sustin ca spaga pe care ar fi trebuit sa o primeasca Tudor Chiuariu pentru a aranja obtinerea celor 43.227 hectare de teren forestier din fostul domeniu Ghica-Comanesti era de 2,5 milioane euro. Pentru a obtine acesti bani, a fost incheiat un contract de asistenta juridica cu societatea de avocatura a lui Tudor Chiuariu. In acel contract era mentionat un onorariu fix de 2.000.000 euro si un onorariu de succes de 500.000 euro. Tudor Chiuariu a intrat in avocatura in Baroul Iasi in anul 2000, iar dupa ce a devenit ministru al Justitiei si-a deschis o societate in domeniu in Bucuresti. Sursele judiciare sustin ca banii ar fi fost negociati chiar cu Gheorghe Paltin Sturdza, urmas al printului Dimitrie Sturdza. Tot ce trebuia sa faca Chiuariu era sa intervina pe langa prefectul Bacaului, care avea si calitatea de presedinte al Comisiei de Fond Funciar.
„În contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, în luna noiembrie 2012 inculpatii Varga Ioan Gheorghe si Calugar Daniel Constantin s-au înteles cu inculpatul Chiuariu Tudor sa primeasca suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe lânga functionarii publici ai Comisiei Judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva – Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa-si îndeplineasca în mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni în justitie) atributiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna”, au precizat procurorii de la DNA.
S-a folosit de calitatea de fost ministru al Justitiei
Decizia Tribunalului Covasna viza tocmai reconstituirea dreptului de proprietate pentru cele 43.227 hectare de padure. „Aceasta decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 43.227 ha teren forestier ce a apartinut fostului Domeniu Ghica-Comanesti. Ulterior, cumpararea de influenta a fost disimulata prin încheierea unui contract de asistenta juridica cu inculpatul Chiuariu Tudor, potrivit caruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi platita cu titlu de onorariu fix si suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predarii titlurilor de proprietate”, au completat procurorii. Despre contractul de asistenta juridica, Chiuariu sustine ca este perfect legal si ca nu mascheaza nicio spaga. De asemenea, in actele de acuzare se mai arata ca ieseanul a avut un rol important in interiorul grupului, mai ales ca Relu Fenechiu era garantul lui.
„Prin cooptarea inculpatului Chiuariu Tudor în interiorul grupului infractional organizat, acesta a dobândit si asumat un rol esential, în sensul ca, sub coordonarea inculpatilor Adam Ioan si Paltin Gheorghe Sturdza, si-a folosit influenta politica data de calitatea de parlamentar si fost ministru al Justitiei, pentru a interveni pe lânga functionarii publici din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, OCPI Bacau, Directia Silvica Bacau, în scopul urgentarii punerii în executare a deciziei Tribunalului Covasna”, au explicat oamenii legii. Acest grup organizat a fost constituit in anul 2012 de catre Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu. De la acesti oameni s-au extins ramificatii incredibile si au fost obtinute importante suprafete de teren in mod ilegal. Multi dintre cei implicati in aceasta poveste au ajuns in spatele gratiilor, inclusiv judecatorii care s-au aflat in complicitate cu cei care revendicau terenurile.
LA PUSCARIE CU M U I S T I I
la puscarie cu adevaratii interlopi si banditi nu gainarii
Astea sant adevaratii interlopi , cand te gandesti ca prapastiosul asta a fost si ministru cum dracu sa traiesti bine cand cei pusi sa supravegheze legile sant hoti ,e dezastru in tarisoara asta
De asta se zbat politicienii, sa vina la guvernare.
SI, DOMNILOR VEDETI LEGEA CARE PEDEPSESTE CU ADEVARAT NU CEA CARE II MINGIE PE CRESTET PE ACESTI ORDINARI. EI MERITA INTRE 50 SI 100 DE ANI DE PUSCARIE IAR VOI CU LEGILE VOTATE DE HOTI LE DATI 5-6 ANI DE PARCA AU FURAT DOI PAPUSOI DE LA C.A.P. DUPA VIN SI SE LAFAIE IN CE AU FURAT SUTE DE ANI EI CU ODRASLELE LOR CARE SUNT LA FEL DE HOATE. RAU A AJUNS TARA ASTA SI NU VAD CINE NE MAI SCAPA DE LEPRELE CARE O CONDUC.
Vrem sa vedem cum a”mostenit” Blajut Viorel 38ha in padurea Dobreanu,care sunt institutiile si persoanele care l-au”ajutat”sa devina mosier.
Și, uite așa s-a dovedit încă odată dacă mai era cazul că, DNA Iași se află în concediu prelungit. Noroc că DNA-ul mai are și alte structuri teritoriale, căci, în baza celor de la Iași, Chiuariu încă mai facea legi, prin România. În ceea ce îl privește pe Blăjuț, a fost cercetat de Catani de Bahlui, nu se confirmă nimic, cu toate că actele spun altceva…
da dar ati uitat ca la dna iasi sunt angajati romini de vita veche si cu naravuri si mai vechi
Iasul va fi ultima reduta. Rand pe rand vor cade retele in toata tara insa la Iasi … e vorba de altceva. Ar trebui deschise dosarele revolutiei ca sa intelegem ce se intampla la Iasi 🙂
merita investitia RODICO ? descrie te putin…
Am chizda mare !
Barbatii spun chizda,femeile spun p.izda.Derbedeule ai vrut sa deviezi lupta anticoruptie.
Se intoarce roata chiar de-o fi ea si patrata