Actualitate

HALUCINANT! Cel mai crunt secret al lui Fenechiu! Ramasa singura in casa, sotia sa spune tot!

Publicat: 29 mart. 2015
1

@ Dupa o nunta ca in povesti, la un castel celebru din Viena, sotia lui Relu Fenechiu vorbeste acum despre un adevar extrem de dureros @ Ramasa singura in casa, sotia lui Relu Fenechiu sustine ca nu mai are bani ca sa-si creasca copilul de sase ani rezultat in urma casatoriei cu fostul ministru @ Saptamana trecuta a ajuns intr-o postura umilitoare: le-a cerut judecatorilor sa-i acorde ajutor public judiciar @ Practic, Mariana Fenechiu vrea sa-i fie platite taxele de timbru si expertizele din banii statului @ Judecatorii au pus-o sa aduca documente, dovezi clare ca este saraca @ Femeia a sustinut ca nu mai are bani nici pentru a-l sprijini la facultate pe baiatul de 20 de ani pe care Relu Fenechiu il are din prima casatorie

Situatie cu totul neasteptata in familia lui Relu Fenechiu – sotia sa nu mai are bani sa-si creasca copilul si sa plateasca taxele pentru procese. Daniela Mariana Fenechiu este cea de-a doua sotie a lui Relu Fenechiu. Aceasta era cantareata de muzica populara si jurista la Primaria Abrud atunci cand l-a cunoscut pe fostul Ministru al Transporturilor. Cei doi s-au casatorit in 2007 la un castel din apropiere de Viena, o bijuterie arhitectonica recunoscuta in toata lumea. La vremea respectiva presa a sustinut ca este cea mai tare nunta a deceniului. A fost un eveniment care se vede doar prin filme. Dupa ce Fenechiu a ajuns in spatele gratiilor, Mariana a fost nevoita sa faca fata de una singura la toate problemele si grijile vietii.

Cel mai grav lucru este acela ca i-au venit executorii pe cap pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul, dosarul de coruptie in care Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Servicii Energetice Moldova, partea pagubita in acest dosar, trebuie sa recupereze suma de 58 miliarde lei vechi de la cei sase acuzati din acest dosar. Pentru ca Relu Fenechiu pare cel mai solvabil dintre acuzati, mare parte din bani vor fi recuperati de la el. Acum, sotia lui Fenechiu locuieste intr-o casa pe Aleea Teilor nr. 1. Acesta a contestat toate actele executorilor judecatoresti pe motiv ca se incearca scoaterea la vanzare a unor case si terenuri care au fost dobandite in timpul casatoriei dintre cei doi.

Cerere de ajutor public judiciar

Astfel, pe rolul instantelor de judecata au fost inregistrate mai multe dosare prin care Mariana Fenechiu incearca sa evite executarea. Este vorba de dosare care au ca obiect: partaj, contestatie inscriere in cartea funciara sau contestatie la executare. La finalul saptamanii trecute, la Judecatoria Iasi a avut loc un nou termen de judecata intr-un dosar care priveste o contestatie la executare. Mariana Fenechiu considera ca documentele intocmite de executorii judecatoresti sunt nelegale si trebuie anulate. La acest termen de judecata, Mariana Fenechiu a formulat o cerere cu totul neasteptata: a solicitat ca statul roman sa o ajute la plata taxelor care tin de proces. Aceasta vrea ca expertizele si taxele de timbru sa fie suportate din bugetul statului. A facut o cerere de ajutor public judiciar, insa nu a depus toate documentele care sa dovedeasca faptul ca este foarte saraca. Astfel, judecatorii i-au mai dat un termen ca sa-si dovedeasca saracia. „Amana cauza la data de 09.04.2015 pentru a da posibilitate petentei sa depuna inscrisuri in sustinerea cererii de ajutor public judiciar”, au precizat judecatorii.

Sotia: averea lui Relu Fenechiu a fost dobandita in timpul casatoriei

In cererile depuse pe rolul instantelor de judecata, Mariana Fenechiu sustine ca trebuie sa-i fie recunoscut un drept de 50 la suta din valoarea bunurilor mobile si imobile scoase la vanzare pentru ca sunt dobandite dupa ce s-a casatorit cu Relu. Aceasta a invocat in fata judecatorilor ca nu mai are venituri pentru a-si sustine familia dupa ce sotul sau a intrat la puscarie. In urma relatiei cu fostul ministru a rezultat un copil care are acum sase ani.

„Pe terenul din Aleea Teilor exista o locuinta de 343 mp si acea casa ar trebui sa-mi revina mie, deoarece am în întretinere un minor de 6 ani si nu detin alt spatiu locativ. Valoarea imobilului respectiv este de 800.000 de lei”, a declarat Mariana. In ceea ce priveste un alt teren de 2.000 mp din aceeasi zona, tot de pe Aleea Teilor, sotia lui Fenechiu sustine ca acolo au fost construite mai multe cladiri pentru petrecerea timpului liber, tot in timpul casatoriei. Valoarea acestor constructii pentru losir, hobby-uri si sport este de 100.000 lei. Jumatate din aceasta suma trebuie sa-i revina ei. Peste toate acestea, Mariana Fenechiu vrea ca si autoturismul marca BMW X6 sa fie impartit in mod corect. Valoarea lui este de 30.000 euro si vrea ca Relu Fenechiu sa-i plateasca o suma care sa echivaleze cu jumatate din valoarea mentionata. Autoturismul BMW X6 inca nu a fost gasit de executori, fiind dat in urmarire la Politie. De asemenea, sotia lui Fenechiu este foarte nemultumita ca i-a fost instituita poprire pe conturi. In acest context, a sustinut ca nu mai are bani sa-si intretina copilul de sase ani si nu-l mai poate sprijini la facultate pe celalalt baiat din prima casatorie a lui Relu Fenechiu. Primul copil al fostului ministru are 20 de ani si se baza pe ajutorul primit din partea tatalui sau.

Lista bunurilor care trebuie vandute

Conform declaratiei de avere depusa in anul 2014, dupa ce a intrat in puscarie, Relu Fenechiu detinea sase terenuri intravilane in Iasi, Darmanesti, Abrud si Rosia Montana si un alt teren extravilan in judetul Bacau. La capitolul imobile, Fenechiu declarase trei case de locuit in Iasi si Rosia Montana, un apartament in Abrud si doua case de vacanta in Iasi si Darmanesti. Fenechiu declarase ca detine si trei autoturisme de teren, cate un Mercedes, BMW si Hyundai, bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 80.000 de euro. Fenechiu a tinut, insa, sa arate ca detine doar doua conturi bancare, ambele deschise in lei si de valori mici, de doar 6.200 de lei si 8.500 de lei. Relu Fenechiu mai declarase ca detine actiuni la doua societati, Fene Grup SA si La Rocca SA, in valoare de 288.000 de lei si 50.200 de lei.

Intrat la puscarie, Fenechiu are de achitat, pana in 2026, un credit de 41.600 de euro, contractat printr-o societate bancara. Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit o lista clara a bunurilor ce trebuie scoase la vanzare. „Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinând inculpatului Fenechiu Relu, (…) respectiv asupra autoturismului marca BMW X6, valoare de achizitie 223.352 lei si asupra: imobilului amplasat în municipiul Iasi, cartier I.C. Bratianu, aleea Teilor, în suprafata de 1.567 mp; imobilului amplasat în municipiul Iasi, zona Bucium, suprafata 1.101,3 mp, valoare de impunere 520.411 lei, imobilului amplasat în municipiul Iasi, str. Fundac Socola nr. 9, suprafata 2000 mp. Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinând inculpatului Fenechiu Lucian, luata prin ordonanta din 28.11.2011, respectiv asupra cotei parti de 1 din imobilul amplasat în municipiul Iasi, zona Bucium, suprafata 1.356,14 mp, valoare impozabila 1.328.518 lei”, se arata in decizia judecatorilor.
Comentarii
  • daca veti fi atenti , hotii sunt hoti si dupa ce mor dar astia sunt inca vii.la cit au furat trebuia sa primeasca 2-300 ani de puscarie nu 2-3 5 ani

  • Pana la urma este si ea un om care are suflet si dreptul la ajutor judiciar este legal pentru oricine indiferent de cauza.Cred ca nu-i este usor sa fie mereu in centrul atentiei numai pentru ca este sotia lui Fenechiu.

  • De ce-a furat ???? I-au dat prea putini ani ….Trebuiau macar 10 ani de puscarie ! Sa scoata la licitatie toate masinile si terenurile ….si sa-si intretina ” copchiii ” !!!Mai mare circul : Fenechiu este sarac !!!
    Hai sictir !!!!

  • Sunt altii cu o situatie mai grava si nu au apelat la ajutor public judiciar…sa puna osu’la munca si sa nu mai cerseasca

  • IMI ESTE MILA DE EA ca uite saracuta o ajuns si ea sa traiasca asa ca cei peste 20 de miliooane de romani , cata nesimtire si tupeu pot avea asemenea specimene

  • Se intoarce roata! Justitia divina!….Acum doi ani erai tartorul dupa alegerile locale impreuna cu finul Adomnitei si Chirila…mi-ai dat afara copiii de la Consiliul Judetean si ai angajat lipitorii tai de afise. Asa sa va ajute Dumnezeu!…pe toti…vine o zi!

  • Mai fomistilor, multi prosti mai sunteti pe lumea astea care sa puneti botul la toate tampeniile cu imbogatitul peste noapte? M-am saturat sa dau peste anunturile voastre de kkt pe toate siturile, la cati si cat trambitati ar fi trebuit sa vad vile aparand cata frunza cata iarba, dar voua va chioraie matele de foame cu Bob Proctor al vostru

Adauga un comentariu