Actualitate

HALUCINANT! Asta inseamna sa fii mafiot adevarat! Povestea se invarte in jurul unui iesean!

Publicat: 22 ian. 2015
1

@ Caracatita pusa in functiune si-a intins tentaculele in aproape toate mediile @ Un iesean a acceptat sa fie folosit ca instrument al mafiei pentru suma de 3.000.000 euro @ Ieri, toata povestea a iesit la suprafata in mod oficial @ Dosarul a fost trimis pe masa judecatorilor

Ieri dupa-amiaza, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au decis trimiterea in judecata a acuzatilor din dosarul retrocedarilor ilegale de padure. Este unul dintre cele mai importante dosare de coruptie finalizate de procurorii de la DNA in ultimii ani de zile. Au fost trimise in judecata 17 persoane, iar prejudiciul este urias: 1.421.800.870 lei, mai exact 303.888.615 euro. Dosarul vizeaza retrocedarea ilegala a peste 43.000 hectare de padure si 6.000 hectare de teren. Pentru ca aveau nevoie de influenta unui fost ministru al Justitiei, smecherii l-au bagat in reteaua lor si pe ieseanul Tudor Chiuariu.

Acuzatiile principale sunt: constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, trafic de influenta etc. Lista celor trimisi in judecata este urmatoarea: Ioan Adam, deputat, Viorel Hrebenciuc, fost deputat, Andras Lorand Ordog, Gheorghe Paltin Sturdza, Dan Costin Begescu, Iosif Kadas, Andrei Hrebenciuc, Ion Sorin Iacob, Janica Poenaru, Ion Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Alexandru Tudor Chiuariu, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam, Iulian Durlan si Adam Craciunescu.

Toata povestea a inceput de la deputatul Ioan Adam. Acesta a dat o spaga de 10.000 euro judecatorului Lorand Ardog Andras de la Tribunalul Covasna pentru a da o sentinta favorabila intr-un dosar de retrocedare a padurilor care ar fi apartinut pe vremuri familiei Sturdza. In prima instanta, Judecatoria Covasna a respins actiunea, insa totul a fost schimbat de completul din care facea parte Lorand Andras. Dupa ce a fost redactata hotararea favorabila mafiei imobiliare au intrat in joc smecherii care trebuiau sa obtina intrarea in posesie si titlul de proprietate. Spaga pentru judecator a fost data chiar in biroul acestuia. Bineinteles, avand in vedere ca hotararea este una abuziva si ilegala se izbeau de piedici obiective pentru care nu putea fi pusa in aplicare.

Chiuariu a cerut o spaga de 3.000.000 euro

Nu a fost efectuata nici macar o expertiza care sa stabileasca unde este situata padurea sau sa fie aduse probe care sa ateste calitatea de proprietar a lui Gheorghe Paltin Sturdza. „Imediat dupa pronuntarea deciziei civile a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan, împreuna cu inculpatii Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin, Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup, ce urmarea sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum si o cât mai rapida vânzare a terenului forestier dobândit prin hotarârea judecatoreasca mentionata. La începutul anului 2013, inculpatii Adam Ioan si Paltin Gheorghe Sturdza le-au promis celorlalti membri ai grupului, pentru „serviciile lor”, bani sau alte foloase (achizitionarea unei parti din teren la un pret foarte mic raportat la valoarea de piata)”, au precizat procurorii in rechizitoriul trimis ieri pe masa judecatorilor. In acest context a fost cooptat si Tudor Chiuariu, unul dintre locotenentii de baza ai lui Relu Fenechiu. Chiuariu trebuia sa-i convinga pe functionarii de la Bacau ca padurea trebuie data mai repede si nu trebuie sa se opuna nimeni la emiterea titlului de proprietate. Prima intalnire dintre Chiuariu si Gheorghe Paltin Sturdza a avut loc pe data de 12 aprilie 2013. Ieseanul a promis ca va pune in aplicare hotararea din 2012 a Tribunalului Covasna pentru suma de 3 milioane euro. Pentru a masca spaga ce trebuia primita a fost incheiat un contract de asistenta juridica cu un onorariu fix de 2.000.000 euro si un onorariu de succes de 500.000 lei.
Comentarii
  • Cine l-a cunoscut pe Chiuariu inainte de a deveni ministru al Justitiei si-a dat seama ca este rolul sau in politica este doar de marioneta. A fost pus pe o functie pentru care nu avea experienta si nici pregatirea necesara. Era doar o papusa penelista care se agita pe la tineretul liberal, intre doua mese rotunde si trei baute. De prost ce a fost a ajuns in aceasta situatie, s-a crezut mare si tare, iar acum va primi cel putin 3 anisori cu executare pentru ca probele sunt nemilioase si evidente. Sa fie o lectie

Adauga un comentariu