Actualitate

Haine de marca contrafacute care se vindeau la outlet, confiscate de oamenii legii

Publicat: 13 iul. 2016
1

@ Sute de articole de imbracaminte si incaltaminte contrafacute, toate avand inscriptionate insemnele unor marci inregistrate, care urmau sa fie vandute in magazinele de tip outlet, au fost confiscate in urma unor perchezitii

Oamenii legii au efectuat trei perchezitii la domiciliile unor contrabandisti, unde au descoperit peste 200 articole de imbracaminte si incaltaminte susceptibile a fi contrafacute, care urmau a fi valorificate prin vanzare directa in magazinele de tip outlet din Iasi si Galati. In urma actiunilor specifice desfasurate de politistii de frontiera, au fost obtinute informatii cu privire la realizarea de acte si fapte de comert cu bunuri contrafacute.

In urma documentarii si cercetarilor efectuate, politistii de frontiera din cadrul Biroului Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere si a compartimentului Criminalistica, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, au pus in aplicare trei mandate de perchezitie la domiciliile a trei contrabandisti. Astfel, in urma actiunilor, au fost descoperite 220 de bunuri, articole de imbracaminte si incaltaminte, toate avand inscriptionate insemnele unor marci inregistrate. Bunurile respective urmau a fi vandute direct in magazinele de tip outlet din Iasi si Galati. Hainele contrafacute purtau insemnele unor marci de renume precum Nike, Adidas sau Puma.

„Bunurile, in valoare estimata de aproximativ 26.200 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, de catre politistii de frontiera galateni, iar in cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
Adauga un comentariu