Economic Local

Guvernul Ponta pune taxa de solidaritate

Publicat: 29 mai 2012
1

Premierul Victor Ponta a declarat ca cei care obtin venituri pe PFA cu o valoare anuala de pana la 65.000 de euro vor fi scutiti de la plata TVA. Primul-ministru a declarat ca aceasta decizie va fi aprobata maine in sedinta de Guvern printr-o ordonanta. Printre cei care vor fi scutiti de la plata TVA sunt artistii si ziaristii.

Victor Ponta a anuntat anterior ca a primit „acordul de principiu” al Finantelor pentru a anula obligativitatea platii retroactive a TVA pe drepturile de autor si ca datele releva ca statul „nu pierde mare lucru” din anularea acestei plati, impusa de fosta conducere ANAF pentru intimidarea presei.

Anul trecut, mai multi jurnalisti si artisti au dat statul in judecata, intr-un proces colectiv impotriva deciziei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a declansa procedurile de inspectie fiscala pentru a percepe, retroactiv, TVA pe veniturile incasate. Din partea autoritatilor, in proces sunt implicate Guvernul, Ministerul Finantelor si ANAF.

Taxa de solidaritate de 16%+16%

Premierul Ponta a precizat ca va fi introdusa o taxa de solidaritate pentru bugetarii care au venituri lunare mai mari de 4.500 de lei.

O solutie luata in calcul este punerea unei taxe suplimentare de 16% pentru suma ce depaseste 4.500 de lei. Noua taxa va fi aplicata doar sumei ce depaseste acest cuantum. Pana la 4.500 de lei se plateste un impozit de 16%.

Ponta a spus ca nu a luat inca o decizie, dar ca se fac calcule pentru aceasta taxa de solidaritate.

Sursa: gandul.info
Comentarii
  • Solidaritate cine cu cine? Iar loveste in bugetari desi sunt o parte mica di po***tia tarii activa si care munceste … Vom vedea ce se va alege …

Adauga un comentariu