National

Guvernul din umbra al PDL. Care sunt ministrii condusi de prim-ministrul Guvernului alternativ, Catalin Predoiu

Publicat: 23 sept. 2013
1

Prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, Catalin Predoiu, a anuntat, astazi, componenta guvernului din umbra, printre ministrii „din umbra” aflandu-se Monica Macovei, la Justitie, Gheorghe Ialomitianu – Finante, Andreea Paul – Economie, Gheorghe Stefan – Agricultura si Lucian Bode – Energie, potrivit agentiei de stiri Mediafax.

Catalin Predoiu a precizat ca guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, sase din 10 ministri sunt femei, noua din 16 ministri sunt oameni noi, iar media de varsta este de 45 de ani.

El a aratat ca in acest guvern alternativa al democrat-liberalilor functia de ministru al Afacerilor Externe este ocupata de Radu Carp, ministrul Apararii – Marinica Dinca, ministrul Internelor – Alin Tise, ministrul Justitiei – Monica Macovei, al Economiei – Andreea Paul si al Finantelor – Gheorghe Ialomitianu.

Ministerul Agriculturii este condus de Gheorghe Stefan, cel al Energiei de Lucian Bode si Infrastructura de Anca Boagiu.

Din guvernul alternativ al PDL mai fac parte, ca ministru al Fondurilor Europene. Alexandru Nazare, ministru al Muncii – Claudia Boghicevici, ministrul Mediului – Sulfina Barbu, ministrul sanatatii – Dragos Serban, al Educatiei Raluca Turcan, in timp ce la Cultura pe functia de ministru se afla Radu F. Alexandru, iar cea de ministru al Tinretului – Sorin Moldovan.

Catalin Predoiu a mai spus ca functia de ministru al Agriculturii este ocupata de Gheorghe Stefan, cel care este vicepresedinte al PDL si nu de primarul cu acelasi nume.

Catalin Predoiu a aratat ca democrat-liberalii au stabilit si trei secretari de stat la Ministerul Muncii, Sanatatii si al Educatiei care sa fie ocupate de Maria Mota, Cristina Dobre si respectiv Adrian Miroiu.

Catalin Predoiu a mai spus ca USL a instalat la guvernare „o inaptocratie, un guvern de oameni inepti sa ofere solutii” si a aratat ca rolul guvernului alternativ va fi de a monitoriza activitatea ministrilor in exercitiu, de a spune greselile acestora si de a merge prin tara pentru a fi aproape de oameni.
Comentarii
Adauga un comentariu