Actualitate

Guvernul a dat liber la bani. Iata ce localitati au prins potul cel mare

Publicat: 23 iul. 2015
1

@ Zeci de primarii din judet vor primi fonduri pentru continuarea unor proiecte derulate prin Programul National de Dezvoltare Locala @ Iasul s-a ales cu peste 40 milioane de lei de la nivel central, fondurile fiind destinate unor proiecte care au fost incepute in decursul anului

Cateva zeci de obiective din judetul Iasi vor beneficia de peste 42 milioane de lei pentru finantarea unor lucrari de investitii la nivel local. In total 86 de proiecte ale unor unitati administrativ-teritoriale vor beneficia de fonduri prin Programul National de Dezvoltare Locala derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Printre unitatile care vor beneficia de fonduri se numara si Consiliul Judetean Iasi care va beneficia de un milion de lei pentru asfaltarea unui tronson de 5 kilometri pe DJ 247 Dobrovat.

Autoritatea judeteana va mai beneficia si de 700.000 lei pentru tronsonul Gura Badilitei – Crivesti – Vanatori, fonduri care vor fi directionate catre Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si a Podurilor Iasi. Vor mai beneficia de fonduri si localitati precum Baltati, care va incasa peste 2,2 milioane de lei pentru reparatii capitale la o unitate scolara, comuna Motca care va incasa peste 1,3 milioane lei pentru reconstructia unei gradinite sau localitatea Mogosesti ce va incasa un milion lei pentru modernizarea unor drumuri comunale. Vor mai beneficia de fonduri comunele: Bals, Barnova, Butea, Bivolari, Coarnele Caprei, Comarna, Costesti, Cotnari, Cristesti, Deleni, Dobrovat, Dumesti, Erbiceni, Fantanele, Focuri, Golaseti, Gorban, Grajduri, Gropnita, Harmanesti, Helesteni, Harlau, Horlesti, Ion Neculce, Ipatele, Lungani, Madarjac, Miroslovesti, Mogosesti, Movileni, Pascani, Plugari, Popricani, Romanesti, Ruginoasa, Schitu Duca, Scobinti, Stolncieni-Prajescu, Strunga, Tatarusi, Targu Frumos, Todiresti, Tomesti, Tibana, Tiganasi, Tutora, Valea Lupului, Valea Seaca, Victoria, Vladeni si Vanatori. La nivelul judetului Iasi se pot aloca bani si pentru o serie de proiecte considerate a fi cu prioritate redusa.

Printre acestea se regasesc construirea unui sediu la Primaria Ciohorani, reabilitarea caminului cultural din localitatea Coarnele Caprei, reabilitarea si extinderea cladirii sediului Primariei comunei Lungani si a celei de la Ungheni. „Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a publicat lista obiectivelor de investitii finantate în anul 2015 prin Programul National de Dezvoltare Locala. Un numar de 86 de obiective din judetul Iasi vor beneficia, în cursul acestui an, de finantari totale de 42.552.513 lei, cea mai mare suma alocata la nivelul unui judet. Programul National de Dezvoltare Locala, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea regionala prin realizarea unor lucrari de infrastructura rutiera, tehnico-edilitara si socio-educativa”, a mentionat Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi.
Adauga un comentariu