National

Guvernele de tehnocrati sunt non-solutii: „Cele 3 argumente majore pentru care nu-mi place Guvernul Ciolos”

Publicat: 29 aug. 2016
1

Asteptarile romanilor de la guvernul tehnocrat au fost, poate, nerealiste. Sperantele intr-o schimbare in bine s-au dovedit insa a fi desarte.

Pana la alegerile parlamentare de la finele anului, tehnocratii mai au cateva luni in care asi pot dovedi eficienta. Se zvoneste ca unii dintre ei vor ramane in continuare in politica.

Alegerile anticipate sau guvernele de tehnocrati sunt non-solutii!”, este de parere jurnalistul Codru Vrabie. Intr-un articol pentru republica.ro, acesta noteaza cele mai importante trei argumente pentru care nu ii place Guvernul Ciolos.

1 – PSD si PNL nu meritau sa primeasca un respiro, ci trebuiau fortate de Presedinte sa-si asume o guvernare minoritara, cu ministri integri si competenti, adica sa se reformeze, unul la putere, celalalt in opozitie, indiferent care unde. Partidele mari, insa, au profitat de prezenta tehnocratilor la Palatul Victoria tocmai in sensul de-a nu schimba nimic inlauntrul lor; doar partidele mici s-au folosit de anul 2016 pentru a-si reaseza structurile si managementul.

2 – Programul de guvernare aprobat de Parlament arata, pe prima pagina, ca „In primul rand, acest Guvern va asigura organizarea alegerilor programate in cursul anului 2016. Societatea romaneasca in intregul ei asteapta un ciclu electoral diferit de cele trecute.” Insa Guvernul inca nu a anuntat data alegerilor; mai mult, a gestionat ingrozitor de prost situatia votantilor din strainatate. Incapacitatea de-a lua o decizie in aceasta privinta este aproape la egalitate cu inabilitatea de-a lua in calcul semnalele ONG-urilor.

3 – Guvernul Ciolos a emis niste OUG-uri foarte dubioase, cum a fost cea privind statutul politistilor, cea privind interceptarile, cea privind referendumul; acum se pregateste cea privind votul in strainatate si cea privind prelungirea cu 60 de zile a termenului pentru rambursarea cheltuielilor din campania electorala de la alegerile locale. Iar aceste OUG denota lipsa dialogului dintre Guvernul Ciolos si partidele politice!
Adauga un comentariu