Magazin

Gripa, mai periculoasa ca alcoolul in cazul soferilor

Publicat: 02 feb. 2014
1

Starea de buimaceala, denumita cercetatori „creier in ceata”, care o resimtim atunci cand suntem atinti de raceala, este similara cu cea de betie si poate avea un impact negativ asupra unei persoane aflate la volan.

Mai mult, un studiu britanic demonstreaza ca sofatul in timpul gripei este la fel de periculos ca si sofatul dupa patru pahare de whisky. Cercetarile au fost sponsorizate de o companie britanica de asigurari auto si Universitatea Cardifff, ai carei experti au explicat ca abilitatea de a sofa a oamenilor gripati este redusa cu 50% fata de persoanele sanatoasa, pentru ca nu se pot concentra si au o viteza mai mica de reactie, potrivit doctorulzilei.ro.

Citeste si Nu scapi de tuse? Incearca remediile astea

De altfel, studiu a aratat ca mai toate afectiunile isi pun amprenta asupra abilitatilor de a conduce un atutoturism, chiar daca nu la fel de tare precum excesul de alcool. Dintre toate simptomele insa, febra pare sa fie cea care ai zapaceste de-a binele pe oameni si ii face sa devina somnorosi dau chiar sa delireze.

Citeste si Ceapa, un remediu naturist nestiut de multi

Specialistii atrag atentia ca nici pacientii gripati care iau medicamente nu ar trebui sa se urce la volan, avand in vedere ca multe dintre pilulele anti-raceala induc de asemenea somnolenta, dau transpiratii si incetinesc procesele de gandire.

Citeste si Iata cum te feresti de gripa, raceala, nas infundat si dureri in gat in aceasta iarna
Adauga un comentariu