Magazin

Greva taximetristilor europeni: Protesteaza fata de o aplicatie de smartphone

Publicat: 11 iun. 2014
1

Soferii de taxi din cel puti trei tari europene au lansat o greva impotriva unor servicii de apelare de masini precum Uber, care nu se supun reglementarilor in vigoare si sparg piata taximetristilor licentiati. O greva separata, a angajatilor cailor ferate franceze, se adauga problemelor din sectorul transporturilor.

Taximetristii din Londra, Paris si Berlin protesteaza miercuri impotriva serviciilor de gasire de masini fara licenta, care le reduc numarul clientilor, scrie Deutsche Welle.

Citeste si Nu poti merge la biserica? Iata ce va putea face telefonul tau

Cresterea numarului de soferi fara licenta si a serviciilor de soferie a zguduit industria. Principala sursa a maniei taximetristilor este aplicatia companiei Uber. Aceasta a ajuns in Europa in urma cu 18 luni, iar taximetristii sunt ingrijorati.

„Uber nu respecta reglementarile si, pe langa asta, are mijloace financiare semnificative”, spune Serge Metz, director executiv al companiei franceze Taxi G7.

Citeste si De ce sa nu tinem smartphone-urile in soare: Afla ce se poate intampla

Aplicatia Uber permite clientilor sa se conecteze direct cu serviciile de transport la negru. Compania a fost lansata in 2009 si a fost recent evaluata la 12 miliarde de euro.

Uber este doar unul din multele servicii de transport ce ocolesc reglementarile din domeniu. In Franta exista 10.000 de vehicule si motociclete ce efectueaza servicii de taximetrie, fara a functiona legal drept firma de taximetri. Spre exemplu, soferii solicitati prin intermediul aplicatiei Uber nu sunt nevoiti sa plateasca 240.000 de euro pentru licenta obligatorie soferilor de taxi.

Citeste si ATENTIE! Trimiterea SMS-urilor pe intuneric ar putea duce la orbire. Iata ce a patit un tanar
Adauga un comentariu