Actualitate

Greva foamei pentru comodare

Publicat: 14 nov. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:17409;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Acest lucru a intarziat deoarece nu a fost finalizata reorganizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului „Sf. Spiridon”

Dupa o saptamana de greva de avertisment a medicilor din Policlinica nr. 1 si din Centrul Medical „Sf. Petru si Pavel” (fosta Policlinica industriala), care doresc inceperea urgenta a comodarii, lucrurile s-au rezolvat. In urma intalnirii de ieri dintre conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”, Colegiului Medicilor, Directiei de Sanatate Publica si a reprezentantului medicilor care doresc comodarea, s-a luat decizia inceperii procedurii de comodare. „Incepand de maine (nr. – astazi) va incepe eliberarea adeverintelor de conformitate, in baza carora se vor incheia contractele de comodat. Se pare ca la Centrul Medical xSf. Petru si Pavela, numarul celor 11 medici care doresc comodarea li s-au alaturat alti trei. Din pacate, a fost nevoie de presiuni pentru a se putea rezolva problema”, ne-a spus dr. Florin Todiras, liderul Sindicatului Independent al Medicilor Specialisti, afiliat Federatiei Hipocrat. Daca nu se rezolva problema, saptamana aceasta, dr. Todiras, dr. Volovat (ambii de la Policlinica nr. 1), dr. Pieptu si dr. Munteanu intrau in greva foamei „pentru a se respecta legea. Este vorba de ordonanta privind realizarea comodarii si un ordin al secretarului de stat din Ministerul Sanatatii prin care se fac precizari clare la modul de desfasurare a acestei actiuni”, a incheiat dr. Florin Todiras. Precizam ca din cei 46 de medici din Policlinica nr.1, 30 au semnat pentru inceperea urgenta a comodarii cabinetelor, iar la Centrul Medical „Sf. Petru si Pavel” sunt cel putin 11 medici (din 19) care doresc acelasi lucru. Pana acum nu s-a trecut la comodare deoarece la policlinica nu s-a finalizat inca reorganizarea ambulatoriului de specialitate a Spitalului „Sf. Spiridon”.
Precizam ca decizia de comodare a cabinetelor medicale din policlinici a declansat in vara proteste repetate ale asistentilor medicali ale caror locuri de munca sunt amenintate. Desi legea prevede ca odata cu preluarea cabinetelor sa fie pastrat actualul personal pana la sfarsitul anului, conducerea DSP facand promisiuni ferme ca legea se va respecta, cadrele sanitare medii vizate se asteapta ca din ianuarie 2001 sa ramana fara servicii.
Cristian DONOSE
Adauga un comentariu