Magazin

GRETOS! Prajituri cu herpes, micoze si viermi

Publicat: 26 oct. 2012

Prajituri „suprarealiste” inspirate de plagile cu aspect dezgustator generate de o serie de boli – herpes bucal, micoza a unghiilor, infectii oculare – sunt prezentate intr-o expozitie cu vanzare gazduita de un muzeu londonez, care doreste sa evidentieze virtutile pedagogice ale acestei initiative.

Confectionate de mai multi patiseri, aceste creatii gastronomice insolite sunt prezentate de vineri pana duminica, la Muzeul patologiilor din cadrul spitalului St. Bartholomew din Londra.

Vizitatorii nu sunt scutiti de nicio boala dezgustatoare: cancer, ciuma, diverse afectiuni dermatologice si boli cu transmitere sexuala. O cupa ce are alura unei plagi vii, deasupra careia misuna larve, ilustreaza o terapie folosita pentru a trata ulcerele pacientilor diabetici.

Un produs de patiserie imita o pereche de buze umane afectate de herpes bucal.

Briose de culoarea pielii, decorate cu excrescente, reprezentand simptome ale herpesului genital, au, potrivit organizatorilor expozitiei, rolul de a-i preveni pe vizitatori in legatura cu pericolele raporturilor sexuale neprotejate. Alte briose, decorate cu „alunite” de diverse forme si culori, atrag atentia asupra importantei actiunilor de detectare a melanomului.

Directorii muzeului doresc prin aceasta expozitie inedita sa capteze atentia publicului larg.

„Ideea, prin acest demers neobisnuit, este aceea de a atrage atentia oamenilor asupra acestor chestiuni, de care altfel nu s-ar fi interesat”, a spus Carla Connolly, asistenta conservatorului Muzeului de patologie, subliniind impactul mediatic al expozitiei.

„Prajiturile in sine sunt delicioase, dar sunt mai interesante decat o tarta traditionala”, a adaugat Carla Connolly.

Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu