National

Gorghiu: Evaluarea prefectilor trebuie sa continue. Si alte instituitii trebuie depolitizate

Publicat: 18 feb. 2016
1

Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca schimbarea unor prefecti, decisa de Guvern, reprezinta un prim semnal pentru depolitizarea administratiei si puncteaza ca evaluarea trebuie sa continue si sa se aplice si altor institutii.

„Schimbarea unui numar de prefecti e un prim semnal privind depesedizarea si depolitizarea administratiei”, a scris Gorghiu joi pe Facebook.

Citeste si BZI a avut dreptate! Liberalii l-au impus pe Marian Grigoras in fruntea Prefecturii

Ea subliniaza ca prefectii trebuie sa fie evaluati in continuare.

„Evaluarea prefectilor trebuie sa continue, fiindca exista prefecti care fie au probleme penale ori de incompatibilitate, fie incalca grav principiul neutralitatii politice. Cred, de asemenea, ca depesedizarea si depolitizarea administratiei nu trebuie sa se limiteze la corpul prefectilor. Practic, toate institutiile care au extensii in teritoriu (de la inspectoratele scolare la directiile agricole si de la oficiile de cadastru la directiile sanitar-veterinare) au fost colonizate de PSD, iar acestei situatii trebuie sa i se puna capat cat mai repede. E nevoie de o administratie profesionista, impartiala si apropiata de cetatean”, a conchis liderul PNL.

Citeste si Sotul Alinei Gorghiu audiat la DNA
Comentarii
  • Adica trebuie sa plece si aplaudacul de la DSVSA Iasi? Apai cine o sa mai dea de mincare in campanii, Acum cind s-a facut salariul 100 mil de lei in mina ? Coboara in locul zulfatei? Da cu licitatiile smenuite de el ce se mai aude? La Bacau a ridicat-o pe aia in 3 luni, la Iasi ce se mai intimpla?

  • Doamneee, dar asta e proasta rau de tot. Cum dracu intelege ea depolitizarea institutiilor cand, la Iasi, pui un prefect liberal ??? NU am nimic nu noul prefect, chiar in apreciez, este superOK. Dar sa faca idioata o astfel de declaratie chiar e mai mult decat penibil !!! Mai bine spui CLAR : am desemnat prefect pe X sau director pe Y deoarece chiar daca e om politic pregatirea profesionala si caracterul omului il recomanda pentru functia Z.

Adauga un comentariu