International

Gorbaciov: SUA isi exporta democratia in lume ca pe niste pliculete de cafea, la fel ca acum 25 de ani, cand s-a prabusit URSS.

Publicat: 19 aug. 2016
1

La 25 de ani de la puciul din august de la Moscova, Mihail Gorbaciov sustine ca Occidentul nu dorea ca Uniunea Sovietica sa devina un stat democratic puternic si ca SUA isi exporta, ca si acum, democratia in lume ca pe niste „pliculete de cafea”.

„La vremea respectiva, le-am spus americanilor: incercati sa impuneti democratia voastra oamenilor din diferite tari, o exportati ca pe pliculetele de cafea, dar oamenii trebuie sa-si faca propria alegere. Dar ei au continuat si continua sa duca o astfel de politica externa. Chiar si presedintele Obama, ales in mod democratic si care se bucura de o autoritate considerabila in tara sa, nu a reusit sa schimbe acest curs privind impunerea solutiilor unilaterale. Dar ma indoiesc ca aceasta este ceea ce a vrut”, a afirmat fostul lider sovietic.

De asemenea, Gorbaciov a reamintit reactia Occidentului la lovitura de stat din fosta URSS.

„Amintiti-va, atunci cand URSS s-a prabusit, care a fost reactia Occidentului la acest tragic eveniment! Ei au spus: ,,Dumnezeu insusi ne-a trimis asta!,,”, a declarat fostul secretar general al PC al Uniunii Sovietice.
Adauga un comentariu