Magazin

Google le poate reda „vederea” nevazatorilor

Publicat: 04 dec. 2014
1
Google are o baza de date imensa cu imagini si mai nou a reusit cateva performante in ceea ce priveste analiza lor. Astfel, un software a reusit sa recunoasca elemente din poze si sa le numeasca.
Google a reusit cu succes sa testeze software-ul de intelegere a pozelor. Algoritmul dezvoltat de inginerii sai presupune ca sunt analizate componentele si la final genereaza o legenda care explica ce se intampla in acel cadru. Astfel, compania adauga inca o componenta de „traducere“ serviciilor sale pe langa traducerea cuvintelor si a limbajului natural intr-unul pe care il pot intelege computerele (Google Now).

Citeste si: Lovitura incredibila pentru Google. Nu ai sa crezi ce i se pregateste

Technology Review informeaza ca aceasta tehnologie noua a Google poate fi utilizata cu succes in motoare de cautare, in sisteme automate de publishing si sa ii ajute pe nevazatori sa navigheze pe Internet sau, de ce nu, in lumea reala peste cativa ani. In esenta, noul algoritm functioneaza la fel ca cel de traducere intre limbi si intre limbajul natural si cel al computerelor.
Sunt analizate individual elementele, apoi sunt puse intr-un context (in cel din care fac parte) si interpretate semnificatiile, iar la final este generata o fraza care descrie in alta forma (in alta limba, in cuvinte o imagine etc.) ceea ce s-a introdus in sistem. Tehnica a fost testata folosind o retea neuronala si au fost analizate 100.000 de imagini, iar explicatiile generate au fost apoi sortate dupa cum se vede in poza de mai jos.
Sursa: expresspress.roAdauga un comentariu