Ingrediente:
2 kg gogonele verzi (daca sunt mai mici)
2-3 morcovi
usturoi
cateva fire de telina verde
1 ardei iute (optional)
Pentru marinata (pentru 1 litru de apa):
cateva boabe de coriandru
1 lingurita zahar
2 linguri otet 9%
1 lingura sare
1-2 frunze de dafin
4-5 boabe piper negru
2-3 cuisoare
Mod de preparare:
1. Spala gogonelele si morcovii.
2. Taie morcovii in rondele, usturoiul in feliute, iar gogonele in jumatate, dar nu pana la capat.
3. In „buzunarul” din fiecare gogonica pune cate o felie de morcov si una de usturoi.
4. Pune gogonelele in borcanele pregatite.
5. Acopera-le cu o bucatica de ardei iute si cu telina.
6. Pune la fiert ingredientele pentru marinata (cu exceptia otetului).
7. Dupa ce marinata a dat cateva clocote, pune otetul, ia de pe foc, amesteca si toarna peste gogonele.
8. Infileteaza capacele si sterilizeaza borcanele.