Sport

Gimnastica ritmica: 11 medalii pentru gimnastele iesence la Campionatele Nationale

Publicat: 07 sept. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:5480;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Dupa ce luna trecuta „arbitrele” de la CSS Gym Conrado au facut furori la Campionatele Nationale pentru copii ce s-au desfasurat la Constanta, a venit si rindul gimnastelor de la categoria I si „maestre” de a-si disputa titlurile nationale. Emotiile iubitorilor gimnasticii s-au canalizat asupra ultimei competitii majore, din acest an, rezervata senioarelor. In perioada 29 august – 4 septembrie, la Bucuresti, au avut loc finalele Campionatele National de Gimnastica Ritmica, pe echipe si individual compus, la categoria I si „maestre”. CSS Gym Conrado a participat la aceasta competitie cu doua echipe, rezultatele obtinute de sportive in urma evolutiilor de pe covorul de concurs indreptindu-ne sa le catalogam „maestre” atit la propriu cit si la figurat. Se stie foarte bine ca antrenamentele acumulate intr-un an isi asteapta rezultatele la o astfel de competitie. Din fericire, acest lucru nu s-a intimplat, experienta si valoarea elevelor antrenate de profesorul Constantin Radu, Tatiana Radu si Iulia Ciobanica spunindu-si cuvintul. De remarcat este si faptul ca pentru prima oara toate fetele noastre au intrat in finale, sapte dintre cele 9 urcind pe podium.
La intrecerile pe echipe, medaliile de aur au revenit ambelor categorii din Iasi, obtinindu-se si titlurile de Campioane Nationale. Pamela Tanase (4 medalii), Adriana Bujor (3 medalii), Monica Afilipoaie (3 medalii), Mihaela Alexa (o medalie), Raluca Racovita (o medalie – la categoria I) si Raluca Puiu (5 medalii), Carmen Afilipoaie (o medalie), Adina Banu (o medalie), Madalina Bujor (3 medalii – la categoria „maestre”), sint sportivele care au incintat ochiul critic al arbitrelor, oferind adevarate „recitaluri” pline de gratie, expresivitate si frumusete.
Cea mai prolifica gimnasta de la clubul iesean s-a dovedit a fi inca o data Raluca Puiu, eleva in clasa a XI-a la Liceul Anghel Saligny, ea aducind acasa numai putin de 5 medalii: una de aur si 4 de argint. Cine intra in sala de gimnastica din cadrul Liceului Saligny, poate vedea un antrenor fericit, in persoana profesorului Radu: „Sint foarte fericit. Acesti copii mi-au adus o mare bucurie. Imi pare bine ca munca lor s-a concretizat prin obtinerea acestor titluri si ca nu au muncit degeaba. Am demonstrat inca o data ca sintem cei mai buni”, a precizat Constantin Radu. Foarte probabil, in perioada „Zilelor Iasilor”, se va organiza la Liceul Anghel Saligny un concurs de gimnastica ritmica. Un prilej pentru toti iubitorii acestei arte de a vedea la lucru niste campioane nationale. Cu toate acestea, conditiile pentru realizarea performantelor sint departe de a fi cele optime. „Nu avem o sala corespunzatoare. Am pierdut puncte la finale, din cauza unor exercitii pe care noi nu le avem cum sa le punem in practica aici. Inaltimea salii noastre este de 8 m, pe cind cea din Bucuresti are o inaltime de 12 m”, a afirmat Constantin Radu.
O alta problema cu care se confrunta fetele este lipsa unui medic la sala. In orice moment pot aparea diferite accidente care pot avea urmari grave. Trecind peste toate acestea, fetitele vin la antrenamente si isi vad in ontinuare de treaba. Toate fetele sine eleve, o alta greutate intimpinata de profesorul Radu in incercarea de a le avea cit mai des la antrenamente. Afisind intelegere fata de acesti copii talentati, directorii Scolii „Ion Creanga” si Liceul „Anghel Saligny”, profesorii Gabriela Girlagiu si respectiv prof. Adrian Marcu nu pot face mai mult pentru ei decit acordarea unor ore suplimentare, in cadrul carora recupereaza materia pierduta pe parcurs. „Sint foarte necesare aceste ore si daca nu am avea intelegere din partea domniilor lor nu puteam face mare lucru cu copilele. Le multumesc inca o data prin intermediul cotidianului dumneavoastra”, a subliniat antrenorul Radu.
S-a mai incheiat o competitie, la care „fetele noastre de aur” au participat cu brio, aducindu-ne din nou foarte multe satisfactii. Daca pentru restul fetelor, competitiile oficiale s-au incheiat, pentru Raluca Puiu urmeaza greul. Multipla noastra campioana nationala si internationala va participa la sfirsitul acestei luni la Campionatul Mondial de la Osaka (Japonia), in vederea calificarii la Olimpiada de anul viitor de la Sydney – Australia.
Narcis POHOATA
Adauga un comentariu