National

Ghita: Azi a venit randul lu’ nea Dumitru turnatorul. Acest om se dadea un monument al moralitatii, dar a turnat si ne-a mintit

Publicat: 04 oct. 2016
1

„Azi a venit randul lu’ nea Dumitru turnatorul, acest om care se credea un monument al moralitatii, dar care a turnat si a mintit.” Este reactia pe care a avut-o Sebastian Ghita, in emisiunea TV, la scandalul izbucnit marti si care il vizeaza pe Ministrul Educatiei.

Potrivit unor surse, Mircea Dumitru ar fi colaborat cu Securitatea. Acesta a negat categoric acuzatia si a transmis ca este tinta unei campanii de denigrare doar pentru ca a deranjat niste interese.

”Dumitru, de-alde colaboratorul Securitatii, mincinosul si agresivul care nu voia sa stea cu Toba la masa, ca Toba era suspectat de plagiat. Era monumentul moralitatii. Acum zice ca a obtinut in 2007 verdict de necolaborare. Ticu Dumitrescu a venit apoi si a convins Parlamentul ca aceasta izmeneala e o pacaleala. A avut dosar de informator din 1980 pana 1989. Date certe are CNSAS. Dupa lege, chestia ca ”nu am facut politie politica” nu mai e valabila. Domnul Dumitru a turnat!

Azi a venit randul lu’ nea Dumitru turnatorul. Acest om se dadea un monument al tehnocratiei si corectitudinii, dar ne-a mintit. Nu stiu daca facea bine ca turnat, dar a mintit. Sorosistii, ONG-istii, dupa ce ca ne baga pe gat valorile lor ciudate, vor sa-i si credem!”, a sustinut Sebastian Ghita.

In cazul autodenuntului pe care l-a facut la Parchetul General, cel care vizeaza acoperirea presupusului plagiat al lui Kovesi, Ghita a sustinut ca a adus deja mai multe probe si ca va mai aduce si altele imediat cele va obtine.

El a mai precizat ca, din acea perioada, nu-si aducea aminte totul foarte clar, dar descrierea facuta de Ion Cristoiu pe blogul personal este chiar perfecta. Mai mult, sustine deputatul, multe lucruri pe care el nu le stia le-au spus Cristoiu, Emilia Sercan si Marin.

Ghita a mai spus ca a depus mari eforturi sa convinga membrii comisiei de experti sa semneze ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat, pentru ca atunci, ca si acum, toata lumea se ferea sa dea verdicte in ceea ce priveste acuzatiile de plagiat.

”Vedeti ca toata lumea fuge, nici nu le da prin cap sa verifice corect o teza. A fost o chestie politica cu Ponta, l-au declarat plagiatorul neamului intr-o zi si in alta zi, cand nu mai aveau interes…”, a sustinut deputatul PRU.
Adauga un comentariu