National

Ghid pentru alungat turistii, platit din bani publici

Publicat: 17 aug. 2016
1

Un ghid turistic, platit din bani publici, care ar trebui sa atraga vizitatori in Bucovina, risca sa faca exact opusul. In paginile cartii se precizeaza ca manastirea Dragomirna e cea mai „stramta” biserica intemeiata vreodata si ca intr-un muzeu din Falticeni sunt expusi „trei sute de sculptori”. Nu sunt singurele erori care i-au infuriat pe oamenii de cultura si pe preoti.

„Este o insulta la adresa Bucovinei. Imi este jena de cartea in sine, adica nu pot, ochii mei nu pot sa vada”, spune Viorel Blanaru, arhitect, fost referent la Directia de Cultura Suceava.

Ghidul turistic Bucovina, distribut gratuit – si in Romania, si in strainatate – i-a ingrozit pe specialisti.

„Aici scrie Manastirea Bogdana. Imaginea este biserica Manastirii Putna. Gasim si manastirea Dragomirna si se spune ca este considerata cea mai inalta si cea mai stramta biserica intemeiata vreodata”, mai spune Viorel Blanaru.

Nu e singura exprimare nefericita.

„Intalnim o descriere a Muzeului Irimescu in care se vorbeste despre faptul ca in interiorul muzeului se gasesc printre altele, peste 300 de sculptori si 1.000 de desene. 300 de sculptori?”, arata arhitectul.

„Imaginea pe care o vedem este biserica Manastirii Sf Ioan cel Nou, nu este in nici un caz biserica Sf Gheorghe Mirauti”, spune si Florin Hostiuc, preot la Biserica Sf Gheorghe Mirauti.

„Cineva autorizat sa spuna ca vrea sa faca un ghid n-a venit, eu n-am discutat cu nimeni”, adauga el.

„Acum pot sa spun cu siguranta ca nu este aceeasi biserica, cu siguranta, este total diferita. E vorba de incompetenta celor care fotografiaza, nu se intereseaza exact”, confirma un turist.

O alta greseala apare si la sectiunea Descopera Zona Vatra Dornei, informatiile de la pagina 25 se repeta in totalitate la pagina 26. Aceasta eroare s-a incercat a fi rezolvata in unele dintre brosuri. Astfel ca pe jumatate din pagina s-a lipit un sticker cu informatiile corecte.

Ghidul face parte dintr-un amplu proiect de promovare a Bucovinei, pentru care Consiliul Judetean Suceava a platit 270.000 de lei.

„M-am uitat si am cerut retragerea lor pentru public. Cine a gresit sigur ca va plati”, spune Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Intr-un raspuns pentru Digi24, firma care a tiparit ghidul precizeaza ca toate informatiile si fotografiile din carte au fost furnizate de CJ Suceava
Comentarii
  • Bla bla bla…, deversare de kakao !!!…
    Spune cine a facut ghidul? Care POPA sau PSD-ist de la primarie sau CJ?
    Cine a spluberat banii publici si a creeat asemenea opera?..

Adauga un comentariu