Eveniment-Social

Gheorghe Nichita, la un pas sa piarda filiala PSD Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iun. 2011

@ In ciuda faptului ca a reusit sa-si impuna favoritul pentru desemnarea candidatului la sefia Consiliului Judetean, primarul Nichita incepe sa piarda din autoritatea de sef in fata social-democratilor @ Victorel Lupu a castigat batalia interna din PSD, insa nu fara emotii @ Senatorul Florin Constantinescu a obtinut un numar destul de mare de voturi, cat sa-i provoace palpitatii lui Gheorghe Nichita

Victorel Lupu, sustinut pe fata de primarul Gheorghe Nichita, a castigat la mustata campania interna din PSD Iasi pentru stabilirea candidatului filialei in cursa pentru sefia Consiliului Judetean. Senatorul Florin Constantinescu, adversarul principal al lui Lupu, a obtinut un numar impresionant de voturi, in conditiile in care Nichita l-a atacat pe fata de fiecare data cand a incercat sa-si impuna candidatura. Intre Victorel Lupu si Florin Constantinescu a fost o diferenta procentuala mica. Constantinescu a obtinut 47 la suta din voturi, in timp ce Lupu a adunat 53 procente.
Scorul de la alegerile PSD demonstreaza cum edilul iesean incepe sa piarda controlul din filiala, autoritatea sa fiind din ce in ce mai stirbita. Atat lobby-ul facut pentru Victorel Lupu printre pesedisti, cat si aparitiile in media nu au avut efectul scontat. Aproape jumatate dintre pesedisti au avut curajul sa voteze impotriva dorintei lui Nichita, cel care a ajuns sa-si critice proprii colegi de partid care ridicau putin mai sus capul decat permitea el.
Alegerile pentru desemnarea candidatului la sefia CJ s-au desfasurat intr-un ritm destul de rapid, social-democratii prezenti in sala dorind sa plece cat mai repede de la sedinta. Si cum nu era nimic de asteptat, dupa discutii s-a trecut la vot. Lupu a obtinut 78 de voturi, Constantinescu a adunat 55, iar consilierul judetean Catalin Bulgariu, cel de-al treilea candidat inscris in cursa, a primit 5 voturi. „A fost totul in regula, am demonstrat ca putem respecta ceea ce ne-am angajat sa facem, in sensul de a nu ne ataca reciproc unii pe altii. A trecut de-abia o prima etapa, drumul este lung pana la presedintia CJ. Important este ca am demonstrat ca putem sa desfasuram o campanie in partid si ca putem scoate in evidenta oamenii care pot lupta pentru partid”, a spus Victorel Lupu.

Nemultumiti de „impartialul” Nichita

Ceilalti doi candidati la sefia CJ Iasi nu s-au aratat dezamagiti de rezultat, insa au tinut sa critice sprijinul acordat de primar lui Victorel Lupu. Dupa ce a fost pus la colt pentru ca s-a folosit de imaginea edilului ca sa se promoveze, Constantinescu a tinut sa-l intepe si el pe Nichita. „Cu ce a fost mai tare domnul Lupu? Eu sunt mai nou in PSD, poate nu am fost la fel de convingator in aceasta campanie interna precum a fost domnul Lupu. Eu cred ca o perioada de timp, pana acum cateva zile, liderul partidului a fost langa domnul Victorel Lupu. Cred ca asta a contat enorm”, a  precizat senatorul PSD Florin Constantinescu.
Comentarii
  • Ceia ce s-a intamplat ieri la PSD este un semnal de alarma.Uitati-va cum pierde securistul de Mihaita.Asta e primul exemplu,dar pana la alegeri nu mai e mult si o sa vedeti cati oameni din PSD pleaca la P.C.dupa doctor.Nichita e gata,e mort,duca-se la Dorohoiul lui.

  • Pierde ,,securistul” pe dracu sa-l ia. Securistii au condus si vor mai conduce in tara asta de rahat. Tov. Nichita si tov. Lupu fac cuplu asa cum probabil au facut si PCR si la ,,ochiul si timpanu”. La asta s-au priceput si asta vor face si in continuare. Este timpul sa sanctionati asa dragi ieseni. Asa se poate scapa de securisti, votind alti candidati fie ei de la oricare partid. Alegeti bineee…

  • Nichita a promovat ca directori in primarie numai nonvalori e timpul sa alegem un alt primar pentru ca Iasul sa-si recapete demnitatea.

  • Stimati Ieseni,va scriu din inima Moscovei,aici traesc si muncesc.Dar sa stiti ca mult nu mai are primarul vostru di Iasi,o sa vi-l luam cat de curand.Moscoviti il doresc,dar ce-am auzit din presa Moscovita ca nu-l ia pana nu-si achita toate datoriele la voi,si in special la DNA Iasi.Ajuta-til si voi de la celelalte partide politice , sa se achite cat mai repede fata de acea institutie DNA.

  • A iesit invingator Lupu fiindca Nichita are in jurul lui salariatii primariei pe care i-a pus in toate structurile partidului si normal sa-l asculte la ordinul : „votati-l pe Lupu „. Nichita demult nu mai este seful partidului. Datorita arogantei , necinstei si felului sau razbunator foarte multi din membrii psd nu mai dau doi bani pe el. Si cu siguranta daca partidul il va pune ca si candidat la primarie, VA PIERDE si ce e mai rau ca va pierde nu el ci PARTIDUL

Adauga un comentariu