Eveniment-Social

Gheorghe Nichita asteapta alegerile locale pentru a inaugura pasajul de la Hala – VIDEO

Publicat: 18 mai 2011
1

Ieri, directorii din primarie au prezentat santierul de la Hala Centrala si stadiul lucrarilor. In urma declaratiilor facute de acestia, pasajul nu va fi finalizat in acest an. Situatia este destul de convenabila pentru primarul Gheorghe Nichita, care va candida la primarie anul viitor. Va avea cu ce sa se laude, chiar daca daca ar fi vorba doar de un singur obiectiv indeplinit. Si asta pentru ca strazile sunt pline de gauri, transportul public scartaie, iar investitiile majore sunt blocate, deoarece primaria nu are bani pentru cofinantarea proiectelor europene.
Ieri au fost montate 26 de traverse, formand o parte din structura pasajului, pe sensul de mers dinspre A. Panu spre strada Palat. „Astazi (ieri – n.r.) terminam de montat 26 de traverse, insemnand partea de structura a pasajului carosabil. Dupa, trecem la suprastructura, la partea de hidroizolatie. Am inceput si continuam la structura de sprijin. Incepand cu data de 1 iulie vom intra la lucrarile din interiorul pasajului. Betonul trebuie lasat 28 de zile, dupa care, in perioada iulie – august, trecem la asfaltarea partii superioare a pasajului. In acest an nu vom ajunge sa lucram la partea de scara rulanta. Speram ca pana pe 16 octombrie sa dam drumul la circulatie, la fel cum am facut anul trecut cu partea dinspre Sfantul Lazar. Dupa aceea vom lucra la partea de esplanada”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Edilul spune ca firma Martin Rose va incepe lucrarile de montare a liniei de tramvai pe A. Panu. „Vorbim cu cei de la RATP sa intre pe acest sector, pentru ca firma Martin Rose sa intervina la lucrarile ce tin de linia de tramvai”.
In total, pasajul de la Hala Centrala are o suprafata de 1.400 metri patrati, din care 200 metri patrati inseamna ruinile descoperite. Reprezentantii primariei sustin ca o suprafata de 700 metri patrati va fi alocata centrelor comerciale, iar restul suprafetei este reprezentat de caile de acces. Investitia s-ar ridica undeva la nivelul sumei de 4 milioane de euro fara TVA. Executia este realizata de Conest SA.
Comentarii
  • Asteapta primarul sa taie cumva pamblica?ciuciu, o s-o taie viitorul primar in persoana dl.doctor Ciuhodaru.De un nebun ca Nichita nu mai avem nevoie,daca mergi la el in audenta se inerviaza imediat si striga la tine sa iesi afara.Nu se mai poate asa ceva,eu cand l-am vazut cat de repede s-a inervat am crezut ca sufere de Autism,e un hot nebun,valea cu el.

Adauga un comentariu