National

Gheorghe Iordache a demisionat din functia de director general al ANIF

Publicat: 30 mai 2012
1
Gheorghe Iordache a demisionat astazi din functia de director general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), iar pana la finele acestei saptamani va fi fi numit un nou sef la ANIF, a declarat, astazi, pentru agentia de stiri Agerpres, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.
„Pana la finele acestei saptamani va fi numit prin ordin al ministrului Agriculturii un nou director general al ANIF, cel mai probabil unul dintre directorii filialelor judetene ale agentiei”, a precizat Botanoiu. 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut demisia directorului general al ANIF, din cauza incheierii unor contracte paguboase cu o firma de paza. 
Potrivit acestuia, valoarea totala a celor sapte contracte nou incheiate cu firma de paza, la nivel national, este de 12 ori mai mare fata de valoarea contractului precedent. 
„Am cerut demisia directorului general al ANIF. Am trimis Corpul de control la aceasta institutie, pentru ca in urma cu cateva zile s-a semnat un contract de servicii de paza. Trebuie sa analizam cat este de legal, dar cu siguranta este imoral, atata timp cat valoarea acestor servicii este de 12 ori mai mare decat cea din perioada precedenta. De exemplu, in perioada ianuarie-mai, serviciile de paza pentru tot ce inseamna infrastructura de irigatii au costat pe cinci luni 3,4 milioane lei, in timp ce noul contract a fost semnat la o valoare de 42 de milioane de lei pe o perioada de sapte luni la nivel national”, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, in cadrul unei vizite la mai multe amenajari de desecare din judetul Ialomita. 
Acesta considera ca „masura este binevenita, in conditiile in care conducerea ministerului nu a fost informata de semnarea acestui contract”, solicitand renegocierea sau rezilierea acestuia. 
„Am dispus renegocierea contractului sau, dupa caz, rezilierea acestuia, si masuri pentru ca in perioada urmatoare sa avem un nou contract de paza, pentru ca cel vechi expira la 1 iunie si, ca atare, trebuie sa avem paza pentru aceste active pe care le avem din subordinea ANIF”, a adaugat Daniel Constantin. 
Ministrul Agriculturii a mentionat ca in scurt timp va fi prezentata si o analiza a activitatii ANIF, in urma controlului care se efectueaza in aceasta perioada, incepandu-se de asemenea si procedura de auditare atat a Ministerului Agriculturii, dar si a tuturor institutiilor din subordine.Adauga un comentariu