Eveniment-Social

Gest incredibil al fostului primar. Ce a facut Gheorghe Nichita sa scape de justitie

Publicat: 28 aug. 2016
1

@ Fostul primar al municipiului Iasi vrea sa scape basma curata din dosarul in care este cercetat pentru luare de mita @ A ajuns sa-i propuna ca martori in dosar pe diferiti oameni cu functii din judet, ca sa-si demonstreze buna credinta @ Culmea, aceste persoane nici macar nu au fost intrebate daca vor sa depuna marturie pentru fostul edil al Iasului

Fostul primar al municipiuluI Iasi, Gheorghe Nichita, a ajuns sa se foloseasca de oameni din Iasi, fara stirea acestora, pentru a scapa basma curata in dosarele penale in care este cercetat. Nichita a sustinut in fata instantei ca vrea sa fie scos de sub urmarire si ca vrea sa lucreze pentru a se putea intretine. Culmea, pentru a demonstra ca este de buna credinta, a cerut instantei ca in favoarea sa sa fie lasati sa depuna marturie si persoane care detin functii publice in judet si care ar putea sa „garanteze” pentru el.  La ultimul termen de judecata, Nichita i-a propus in fata instantei pe actualul sef al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, dar si pe Cezar Caluschi, unul din apropiatii fostului edil.

Caluschi, fostul redactor sef al cotidianului Monitorul, in prezent Ziarul de Iasi, i-a vandut lui Nichita actiunile detinute la SC Nedo SRL, firma care acum inregistreaza datorii de sute mii de euro. Cei doi ar fi trebuit sa se prezinte in fata instantei si sa garanteze pentru Gheorghe Nichita, sa arate magistratilor ca fostul primar este un om corect si ca ar trebui sa fie lasat liber, fara nicio restrictie. Culmea, nici unul dintre cei doi nu a fost intrebat de Gheorghe Nichita daca sunt de acord sa-l sprijine, ci s-au trezit in fata faptului implinit. Ar fi fost pusi intr-o situatie ingrata, in cazul in care ar fi depus marturie, fara sa stie despre ce este vorba. Numai ca instanta nu a aprobat solicitarea venita din partea fostului primar al municipiului Iasi si nu i-a acceptat pe cei doi ca martori.

De altfel, Nichita vrea cu disperare sa scape de acest dosar care atarna foarte greu si care practic i-a ruinat cariera. A ajuns chiar sa se foloseasca de alte persoane pentru a se vedea scapat. Cu toate acestea, judecatorii nu s-au lasat pacaliti si i-au refuzat solicitarea. Desi ar trebui sa stea linistit, Nichita continua sa viseze la functii publice.

Asa a ajuns sa faca presiuni la institutiile gestionate de apropiatii lui, pentru a se putea angaja. Surse din mediul politic arata ca Gheorghe Nichita tinteste acum chiar postul de director al ApaVital SA, functie pe care a detinut-o inainte sa ajunga in primarie. Se pare chiar ca i-a si cerut lui Ioan Toma, actualul director al societatii de apa-canal, sa se dea deoparte, pentru a-i face lui loc. Si asta nu e tot. Si-a deschis o portita si la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, condusa de unul dintre acolitii lui, Ovidiu Laicu, pentru a i se face loc si acolo. Toate aceste fapte demonstreaza ca Nichita nu are astampar si ca, pentru a-si vedea visul cu ochii, ar fi in stare sa denunte si alte persoane pentru a scapa de puscarie.

Nichita a fost eliberat din arest preventiv in februarie 2016 si plasat in arest la domiciliu. Ulterior, masura a fost schimbata in cea a controlului judiciar. El este cercetat intr-un dosar de luare de mita, dupa ce a pretins de la Tiberiu Urdareanu, patronul UTI Grup, 10 procente dintr-un contract de 70 milioane lei, pentru implmentarea sistemului managementului de trafic in oras. Urmatorul termen in acest dosar ar urma sa fie pe 5 septembrie 2016.
Comentarii
  • Doamne ajută să se întoarcă la RAJAC! Sa vedem cum tremura toate neamurile si pilele lui Toma si Chirilă care au umplut firma

  • RAJAC-ule, da doamne ca Nichita sa se intoaeca la RAJAC ca nu mai exista dar daca se angajeaza la APAVITAL atunci o sa fie controlat de DNA incepand cu 1997 (exact cand a ajuns director) si te asigur ca face puscarie numai pentru primele smenuri, ca sa nu mai vorbim de stadion, contorizare etc.

    Si apropo de Caluschi nu este cel care a primit peste 90.000 de dolari pentru publicitate pe timpul cand era Nichita director la RAJAC asta in contextul cand aceasta era regie autonoma si unic furnizor de apa din Iasi, deci monopol.
    Pentru ce trebuia publicitate.

Adauga un comentariu