International

Germania si Ungaria nu vor furniza armament Ucrainei

Publicat: 02 feb. 2015
1
Germania si Ungaria nu vor furniza armament serviciilor de securitate ucrainene care lupta impotriva insurgentilor prorusi, au dat asigurari luni cancelarul german, Angela Merkel, si premierul ungar, Viktor Orban, conform MTI. „Conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe cale militara. Berlinul va face totul pentru solutionarea crizei prin negocieri„, a declarat Angela Merkel la Budapesta, dupa intrevederea cu Viktor Orban.
„Este necesar un nou armistitiu, iar Acordul de la Minsk va fi baza oricarei incetari a focului”, a spus Merkel, subliniind, in contextul crizei ucrainene, ca este importanta diversificarea resurselor energetice. Referindu-se la situatia din Ungaria, Merkel a notat ca, indiferent daca Guvernul Orban are o majoritate solida in Parlament, trebuie sa fie apreciat si rolul opozitiei, al societatii civile si al institutiilor media.
Intrebata despre o disputa ideologica, Merkel a explicat ca nu poate interpreta conceptul „nonliberal” in contextul unui sistem democratic. In replica, Orban, sustinator al conceptului „nonliberalism”, a afirmat: „Nu orice democratie este in mod automat una liberala. Daca cineva sustine ca democratia este in mod automat liberala, atunci are nevoie de un sistem de idei pe care noi nu il acceptam”.Adauga un comentariu