International

Germania da semnalul catre Europa

Publicat: 21 aug. 2016
1

Germania a intarit controalele la granita cu vecinul sau sudic Elvetia pentru a opri un flux de migranti ilegal, a declarat ministrul de finante elvetian Ueli Maurer, care a indicat ca dovada faptul ca Germania si-a retras atitudinea de bun venit pentru migranti.

Ministerul de Interne german a confirmat ca personalul de la granita a fost consolidat. Peste un milion de persoane care au fugit din cauza razboiului si a saraciei din zone de conflict din Orientul Mijlociu, Africa si din alte regiuni au sosit in Germania anul trecut. Elvetia a adoptat de asemenea masuri de reducerea a numarului de migranti – multi dintre ei africani – care incearca sa intre din Italia dupa ce traverseaza Mediterana.

„Germania asigura in mod constant granita cu Elvetia”, a declarat ministrul elvetian in cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elvetia (SVP, extrema dreapta), potrivit ziarului NZZ am Sonntag.

Principala cale de tranzit spre Germania, anul trecut, a fost ruta balcanica via Austria, dar in conditiile in care controalele la frontiera s-au intarit, multi migranti calatoresc via Mediterana si Italia.
Comentarii
Adauga un comentariu