National

Geoana si Videanu ar vrea la Cotroceni

Publicat: 07 apr. 2013
1

@ „Sunt convins ca, din punct de vedere a ceea ce stiu si pot sa fac, sunt probabil cel mai potrivit om sa fie presedintele Romaniei” a spus Mircea Geoana @ PDL nu are in acest moment un candidat la presedintia Romaniei, pentru desemnarea acestuia fiind necesara o competitie extinsa in zona dreptei, a declarat, duminica, presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, declarandu-se „onorat” sa participe la o asemenea competitie

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, la emisiunea „Dupa 20 de ani”, transmisa de ProTV, unde a fost intrebat daca va candida la prezidentiale in 2014, ca din punctul de vedere al PSD, candidatul oficial este Crin Antonescu si ca aceasta realitate politica trebuie respectata.

„Anul 2013 trebuie sa fie un an in care nu avem nevoie de tensiuni in USL. Sunt convins ca, din punct de vedere a ceea ce stiu si pot sa fac, sunt probabil cel mai potrivit om sa fie presedintele Romaniei. Din punct de vedere al partidului din care fac parte si l-am condus, avem un candidat oficial in persoana lui Crin Antonescu si atata vreme cat eu spun ca in 2013, in congelator cu tensiunile din USL, nu o sa fiu eu cel care sa arunc in aer o intelegere politica cu liberali”, a raspuns Geoana la Pro TV, intrebat de moderator daca va candida in 2014 la prezidentiale.

Geoana a spus ca nu poate sa nu constate ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respecte.
„Azi, din punct de vedere politic, si pentru 2013, USL are un candidat, PSD are un congres in care a stabilit ca avem un candidat, presedintele Victor Ponta sustine acest candidat. Oricat de mult ne-am dori, eu sau Sorin Oprescu, sa ajungem in pozitia pe care cred ca eu unul am si castigat-o in 2009, nu pot sa nu constat ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respectam” , a mai spus Geoana.

Videanu vrea si el la prezidentiale

PDL nu are in acest moment un candidat la presedintia Romaniei, pentru desemnarea acestuia fiind necesara o competitie extinsa in zona dreptei, a declarat, duminica, presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, declarandu-se „onorat” sa participe la o asemenea competitie. „Eu cred ca PDL, in mod onest, va trebui sa inceapa o competitie interna de desemnare a candidatului la presedintie. Legat de profilul candidatului, acest lucru trebuie sa raspunda asteptarilor populatiei, dar si asteptarilor functiei de sef al statului. Nu cred ca in momentul de fata, PDL are un nume pe care sa-l pronunte ca si candidat”, a precizat, la o conferinta de presa, Videanu.
Acesta a adaugat ca este binevenita aceasta competitie, „care sa aduca in aceasta dezbatere pe toti cei care gandesc un sistem de valori de dreapta”. „De aceea, competitia, din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa fie strict in interiorul PDL, ci si in zona tuturor celor care au preocupari de dreapta. Competitia trebuie sa fie una transparenta, deschisa, astfel incat populatia sa inteleaga foarte exact care sunt prioritatile PDL si ale candidatului care va fi desemnat de PDL”, a mai spus Videanu.
El a mai aratat ca, daca va raspunde criteriilor stabilite de partid pentru desemnarea candidatului la presedintie, ar fi onorat sa intre intr-o competitie interna.
„Am afirmat ca, daca voi raspunde criteriilor pe care partidul le va aproba in vederea desemnarii candidatului la presedintie, nu este niciun fel de rusine sa intri intr-o astfel de competitie in interiorul PDL. Mai mult decat atat, eu consider ca este o onoare sa intri intr-o competitie interna din acest punct de vedere”, a adaugat Videanu.
Adauga un comentariu