National

Gelu Visan revine: „DNA va cere urmarirea penala a lui Tariceanu”

Publicat: 30 sept. 2015
1

Gelu Visan, cel care declara in luna august ca are informatii ca DNA va cere arestarea lui Calin Popescu Tariceanu in dosarul M, a declarat, miercuri seara ca procurorii vor cere urmarirea penala a sefului Senatului. Visan a facut precizarile dupa ce in presa au aparut documente din dosar in care apare si numele lui Tariceanu.

Secretarul general adjunct al PMP, Gelu Visan, revine cu noi informatii referitoare la Calin Popescu Tariceanu.

Dupa ce luju.ro a prezentat declaratia unui martor din care reiese ca mita din Dosarul Microsoft ajungea si la Tariceanu, Visan a declarat ca informatiile sunt adevarate.

Citeste si DOSARUL MITA PENTRU PNL – Fostul consilier a lui Iohannis, George Scutaru si Dan Motreanu, trimisi in judecata de DNA

„Vorbeam despre dosarul M atunci. Da, este vorba despre dosarul Microsoft. Aveam informatiile care au aparut astazi pe luju.ro de acum o luna si jumatate si nu mi se pare normal ca un om politic sa aiba acces la astfel de informatii si DNA-ul sa tina dosarul de un an de zile in sertar. Afirmatiile pe care le-am facut se vor proba, va fi cerere de urmarire penala dupa care va fi exact ceea ce am spus eu. Faptul ca Tariceanu a negat afirmatiile mele il pune intr-o lumina delicata si dificila”, a declarat Gelu Visan, secretar general adjunct al PMP.

In celebrul dosar „Microsoft EADS„, instrumentat de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru, apar oameni politici din toate partidele si din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc.

In dosar exista marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali.

Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat” Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft”.

Citeste si Dosarul Microsoft. Vasile Blaga ar fi primit 100.000 de lei

Acestuia, procurorii DNA i-au luat doua declaratii, la o distanta de cateva luni. Una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

luju.ro scrie ca procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza si pe declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin.

Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca nu vrea sa faca niciun comentariu pe marginea unor „speculatii”.

„Sunt speculatii in care, daca as intra, dvs v-ati mira cum pot sa fac astfel de greseli. Nu fac astfel de greseli. Fiecare este liber sa scrie ce vrea, are o responsabilitate deontologica, unii nu au aceasta responsabilitate deontologica si apar din acest motiv informatii pe surse, care se dovedesc a fi numai niste bombe de presa”, a spus Tariceanu.

Citeste si „Premierul meu” cerut de Klaus Iohannis, cercetat intr-un dosar disjuns din Gala Bute

Gelu Visan declara in luna august  ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va fi arestat.

„Calin Popescu Tariceanu va fi arestat. DNA pregateste arestarea lui Tariceanu. Asta se va intampla peste maximum 3 saptamani. Se pregateste o lovitura extrem de dura la adresa democratiei. I se face un dosar pentru a-l scoate de la guvernare.”, spunea Visan.

Ulterior, Visan preciza ca DNA va cere arestarea lui Tariceanu pana pe 14 septembrie 2015.

„Ieri am primit ultima confirmare, care spune ca pana pe 14 septembrie 2015, in sesiunea parlamentara, va fi inaintata cererea de arestare in dosarul „M”, sa ii spunem asa, in urma unor denunturi ce exista de cel putin 3 luni de zile”, arata Visan.
Comentarii
  • Oricine citeste aceste speculatii cu atentie, isi da seama ca sunt acuzatii nefondate. Sunt zvonuri puse laolalta care alcatuiesc un material subtire.

  • Aceste speculatii au aparut si acum un an si acum cateva luni. Pare, in lipsa unei expresii mai bune, o ciorba reincalzita. Cum domnul Tariceanu e fara pata si cum nu ii pot gasi nod in papura, e normal sa se faca valva in presa in ideea ca poate, poate ii va mai scadea credibilitatea..

Adauga un comentariu