Local

Gaura de 1,2 milioane euro la firma unui parlamentar PSD. Statul este cel mai mare pagubit

Publicat: 23 oct. 2015
1

@ Desi organizeaza conferinte de presa pe teme de moralitate civica, societatea patronata de parlamentarul social-democrat iesean a lasat deocamdata o gaura de cateva milioane lei in bugetul statului

Lichidatorul judiciar a publicat zilele trecute tabelul definitiv al creantelor SC Niky SRL, societate patronata de parlamentarul PSD Cristina Nichita, intrata in insolventa in anul 2012 si declarata definitiv falimentara la data de 27.04.2014. Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca parlamentarul PSD care ofera lectii de moralitate civica in discursul din Parlament si in conferintele de presa, a lasat o gaura destul de consistenta in bugetul statului, prin neachitarea datoriilor catre institutii publice importante.

Cu toate acestea, parlamentarul PSD Cristina Nichita s-a inscris la masa credala a firmei sale, sustinand ca a creditat compania cu suma de 1.640.625,78 lei, iar acum ar vrea sa-si recupereze banii. Statul roman, prin Directia de Finante, este de asemenea unul dintre cei mai mari creditori ai firmei si asta deoarece, valoarea totala a taxelor si impozitelor neachitate se ridica la suma de 838.836 lei. Niky SRL are datorii in valoare de 24.214 lei si catre Primaria municipiului Iasi, suma reprezentand taxe si impozite locale neachitate. O alta institutie de stat care are de recuperat bani de la SC Niky SRL este Administratia Fondului, care are de recuperat 6.572 lei. De asemenea, un numar total de 24 societati comerciale au luat deocamdata plasa prin intrarea in insolventa a SC Niky SRL, valoarea totala a datoriilor fiind de 5.225.906,96 lei, adica circa 1,2 milioane euro.

De la intrarea in insolventa, lichidatorul judiciar a reusit sa vanda o parte din bunurile mobile ale SC Niky SRL, adica niste autoturisme si autoutilitare marca Skoda si Volkswagen. Din vanzarea acestora nu s-au obtinut decat cateva zeci de mii lei, situatie care nu-i satisface pe creditori, care la inceputul declansarii procedurii de faliment au anuntat ca au de recuperat circa 1 milion de euro. In plus, au fost vandute stocurile de materiale si de marfa. Cel mai important activ al societatii comerciale este un teren intravilan pe strada C.A Rosetti nr.12 in suprafata de 646 metri patrati, pe care se afla un spatiu de productie in suprafata de 556 metri patrati compus din 15 camere si 13 sali de productie. Cladirea este sechetrata insa de Fisc, pentru datorii neplatite in valoare de 244.666 lei. Lichidatorul judiciar a organizat pana acum trei proceduri de licitatie, nereusind sa gaseasca inca un cumparator, probabil din cauza pretului. Cristina Nichita este deputat PSD de Iasi, fiind aleasa parlamentar in colegiul din municipiul Iasi care cuprinde cartierele Alexandru cel Bun si Dacia. Cristina Nichita a intrat in politica exact in perioada in care firmele sale intrau in insolventa, adica la mijlocul anului 2012.
Comentarii
  • Cei mai prosti alegatori cei din cartierele Alexandru si Dacia ! Alesii prostilor :Nichita Gigi, Cristina Nichita si tembelul asta de Oajdea .La atitia pensionari basinosi care locuiesc acolo e normal. Veniti intr-o seara de vara in parcul din Alexandru si vedeti ca nici copii nu mai incap din cauza betivilor basinosi care joaca table,sah,remi si vorbesc foarte urit iar mini pauzele le fac la Covoras,la Buleasca,la Dana,la Emil,la 77777,la crame si mai sint.Pregatiti-va de alegerile din 2016 ,basinosi!Mai votati-l odata pe Oajdea ca este dupa chipul si asemanarea voastra.Poate mai propune in parlament repararea unor drumuri din judetul Vaslui. Ca pentru voi …va mai incarca cu niste basini.

  • Excroaca a dat-o pe politica ca sa-i platim noi furtul si prostia. Hai la politica, sa facem sex sa ne cautam fufe tinere-ca batranele noastre put(Nchita)- si sa ne imbogatim -hai la vagabontie.

Adauga un comentariu