Sport

Gata cu vacanta! Fotbalistele de la Navobi vor juca un amical impotriva campioanei

Publicat: 11 feb. 2015
1

Dupa vacanta de iarna, fetele de la Navobi au revenit la începutul lunii trecute la antrenamente. Fara resurse financiare prea mari, antrenamentele se desfasoara în Iasi, urmând ca în perioada precompetitionala sa efectueze câteva jocuri de pregatire cu baietii de la CSMS Iasi 2001, cu fetele de la Armonia Dolhesti, CSM Pascani, Heniu Prundu Bârgaului, dar si cu campioana României Olimpia Cluj. Acest interesant meci va avea loc marti 17 februarie, ora 15:00 pe terenul sintetic din Dealul Copoului.

Dupa retragerea neasteptata din campionat a echipei Otelul Galati, Navobi Iasi a ramas aproape fara concurenta în ce priveste promovarea în Superliga de fotbal feminin. Intrebarea nu se pune daca echipa va promova, ci daca vor fi resurse financiare care sa sustina în Superliga aceasta talentata echipa! La capitolul achizitii, în mare masura echipa a ramas aceeasi cu care s-a încheiat prima parte a campionatului, niciuna dintre fetele care au evoluat sub culorile iesene nu a plecat. La capitolul veniri, lotul s-a întarit cu câteva jucatoare de valoare de la Otelul, Monica Bentoiu (componenta a lotului national U19), Elena Raduc, precum si promovarea de la lotul de junioare a talentatelor fotbaliste Diana Petrescu, Ana Proca, Albert Tina, Denissa Ciulin, Paula Pintilii la care se adauga junioarele care deja au debutat în campionat alaturi de senioare Iulia Zamfir, Francesca Gheorghiu, Ana Tatarusanu, Olivia Cojocia, Iulia Istrate, Diana Nistor.

„Pornim din nou la drum cu un lot omogen, talentat si care a reusit cu putine resurse financiare sa joace fotbal. Bilantul cu 8 meciuri jucate, 7 câstigate si un egal, în care am înscris 87 de goluri si am primit numai 2, spune aproape totul despre echipa noastra. Ne pare rau de retragerea echipei din Galati pentru ca nu mai avem adversari cu care sa jucam de la egal la egal în campionat si în Superliga vom avea numai meciuri tari. De aceea am încercat sa jucam câteva meciuri amicale mai tari cu echipe din Superliga, printre care martea viitore cu campiona României Olimpia Cluj. Sper ca fetele noi sa se integreze rapid în echipa si împreuna sa ne atingem obiectivele propuse!”, a declarat Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi. Campionatul de fotbal feminin va începe duminica, 1 martie, când CS Navobi Iasi va juca în deplasare la Viitorul Buzau, în etapa a 11-a.

Dupa terminarea campionatului regulat, va avea loc play-offul competitiei unde primele 4 clasate vor juca meciuri tur retur, dupa sistemul fiecare cu fiecare. Dupa încheierea play-offului, locul 1 promoveaza direct în Superliga Nationala de fotbal feminin, locul al 2-lea va disputa un meci de baraj cu locul 8 din Superliga. Uram succes echipei iesene si vom reveni cu noi informatii despre pregatirea acesteia.
Adauga un comentariu